Search

BUJKU

A e dini se mjalti më i shtrenjtë në botë prodhohet në Turqi?

Mjalti i lules së balsamit i nxjerrë nga shpella në 2.500 metra lartësi mbidetare, larg vendbanimeve njerëzore dhe kolonive të tjera të bletëve në Turqi, hyri...

Read More

EKONOMI

Turqia siguron 1.5 miliard të ardhura nga eksporti i lajthisë

Sipas informacionit të siguruar nga vlerësimi i të dhënave të Unionit të Eksportuesve të Lajthisë dhe Produkteve të saj në Rajonin e Detit të Zi (KFMİB) në...

Read More

MJEDIS

22 Prill – Dita Ndërkombëtare e Tokës

Toka po kërkon qartë një thirrje për veprim. Natyra po vuan. Oqeanet po mbushen me plastikë dhe po bëhen më acidike. Nxehtësia e madhe, zjarret dhe përmbytjet,...

Read More

SHËNDET

Mandarinat e gjelbra shqiptare – fuqitë e forta natyrore kundër problemeve shëndetësore

Ato janë bujare duke na dhënë vitaminën e nevojshme C për sistemin imunitar, i cili...

TURIZËM

Në kërkim të bukurive mahnitëse të fshatit Vuthaj

Është gazetari Ardian Gaxherri, ai i cili ju sjell nje rrefim nga fshati i bukur dhe plot traditë, Vuthaj në Mal të Zi, fshat ky i cili gjithsesi duhet vizituar....

Read More

TEKNOLOGJI

Teknologjia, miku i bujqësisë për fermat e qëndrueshme të së ardhmes

Si mund të bëhet bujqësia më eko-miqësore dhe të garantojë një prodhim të shëndetshëm, fitimprurës? Përgjigja qëndron në metodat inovative të prodhimit...

Read More