Search

Category: Investime

Miliardat e Kosovës në tregjet botërore

Më shumë se 2.5 miliardë euro ka arritur vlera e mjeteve të grumbulluara nga Trusti i Pensioneve dhe procesi i privatizimit, por paratë mbahen të ngrira në...

Mungojnë investimet e mëdha në Kosovë, shkak tregu i vogël

Çdo bllokadë apo çdo krizë politike në vend, manifestohet edhe me rënje të atraktivitetit për investime e huaja direkte në Kosovë.  Kështu vlerësojnë...

Rritja e pagave rrezikon investimet kapitale

Ligji për pagat, i cili është miratuar më 2 shkurt në Kuvendin e Kosovës, do të kërcënojë stabilitetin buxhetor, konsiderojnë përfaqësues të komunitetit...

Banka Botërore ndihmon bizneset të eksportojnë në tregjet e huaja

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, ka pritur në takim Menaxherin e Konkurueshmërisë dhe Inovacionit në Bankën Botërore, Mario Gudamillas dhe Marco...

Tetë milionë euro donacion nga Zvicra për sektorin e ujërave

Ministria e Zhvillimit Ekonomik sot ka nënshkruar memorandumin e mirëkuptimit me qeverinë Zvicerane për bashkëfinancim dhe mbikëqyrje financiare të programit...

Gjermania konfirmon bashkëpunimin me Kosovën i ndanë 60 milionë euro grante

Qeveria e Kosovës e përfaqësuar nga ministri i Financave Bedri Hamza dhe Qeveria e Republikës Federale të Gjermanisë e përfaqësuar nga udhëheqës i delegacionit...

IFC dhe Komisioni Evropian ndihmojnë Kosovën që të rrisë investimet e huaja

Korporatën Ndërkombëtare Financiare (IFC), anëtare e Grupit të Bankës Botërore, ka nënshkruar një Marrëveshje me Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë për...

Lluka: Kosova dhe Greqia do të rrisin bashkëpunimin ekonomik

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka priti në takim Sekretarin e Përgjithshëm për çështjet ekonomike ndërkombëtare dhe bashkëpunim për zhvillim në...

Investitorët spanjoll kërkojnë treg në Kosovë

Me ftesë të Aleancës Kosovare të Bizneseve, një delegacion prej pesëmbëdhjetë bizneseve nga Spanja, po qëndron në një vizitë tre ditësh në Kosovë, me...

Delegacioni nga organizata Rumelisiad vizitoi Klubin e Prodhuesve të Kosovës

Sot, Klubi i Prodhuesve të Kosovës i mirëpriti në vizitë përfaqësueses të organizatës së afaristëve Rumelisiad, të ardhur nga qyteti i Bursës në Turqi....