Search

Category: LAJMET E FUNDIT

A e dini se mjalti më i shtrenjtë në botë prodhohet në Turqi?

Mjalti i lules së balsamit i nxjerrë nga shpella në 2.500 metra lartësi mbidetare, larg vendbanimeve njerëzore dhe kolonive të tjera të bletëve në Turqi, hyri...

24-vjeçari nga Radhima ngre fermën model me mbështetjen e AZHBR-së

24-vjeçari Klevi Liçaj, blegtor në Radhimë të Vlorës, falë punës së tij dhe me mbështetjen e AZHBR, ka ngritur një fermë model duke u bërë një nga...

Salepi shqiptar, bima që rrezikon zhdukjen

Kushtet e përshtatshme klimatiko-tokësore në disa zona të Shqipërisë mundësojnë grumbullimin e disa bimëve mjekësore dhe aromatike, për të cilat ka kërkesë...

Punët në bletari gjatë muajit maj

Nga Nehru Salihu, njohës i bletarisë (Për kushtet klimatike të cilat mbretërojnë në Kosovë dhe viset të cilat kanë kushtet klimatike të ngjashme) Muaji maj...

22 Prill – Dita Ndërkombëtare e Tokës

Toka po kërkon qartë një thirrje për veprim. Natyra po vuan. Oqeanet po mbushen me plastikë dhe po bëhen më acidike. Nxehtësia e madhe, zjarret dhe përmbytjet,...

Ministri Peci: Sektori i pylltarisë i rëndësishëm për ekonominë e vendit

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci mbajti takim virtual me përfaqësuesit e Organizatës për Ushqim dhe Agrikulturë të Organizatës...

Shoqata e Bletarëve të Deçanit e shqetësuar me shitjen e mjaltit nga tregtarët

Shoqata e Bletarëve të Deçanit përmes një komunikate ka shprehur shqetësimin në lidhje me shitjen e mjaltit nga tregtarët. Kjo shoqatë njofton se ka marrë...

Vdekja e bletëve dhe zhdukja e tyre

Shuarja masive e kolonive të bletëve po ndodh ne disa vende te ndryshme, jo vetëm në Gjilan, por në tërë Kosovën! Pra, po vazhdon zhdukja dhe vdekja e  kolonive...

Punët në bletari gjatë muajit prill

Nga Nehru Salihu – njohës i bletarisë (Për kushtet klimatike të cilat mbretërojnë në Kosovë dhe viset të cilat kanë kushtet klimatike të ngjashme) Muaji...

Ndodh për herë të parë në 1,200 vjet, lulet e qershisë çelen me herët në Japoni

Pamjet karakteristike të Japonisë në pranverë janë fotografitë me ngjyra rozë, të shkaktuara nga ajo që njihet si “dëbora e petaleve” (sakura snow) që nuk...