Search

Category: EKONOMI

Turqia siguron 1.5 miliard të ardhura nga eksporti i lajthisë

Sipas informacionit të siguruar nga vlerësimi i të dhënave të Unionit të Eksportuesve të Lajthisë dhe Produkteve të saj në Rajonin e Detit të Zi (KFMİB) në...

Ekonomitë e reja të Evropës dhe Azisë Qendrore i kthehen rritjes mes zmbrapsjeve të shkaktuara nga pandemia

Ekonomitë e reja dhe në zhvillim në rajonin e Evropës dhe Azisë Qendrore këtë vit pritet të rriten me 3.6 për qind, pasi rimëkëmbja e eksporteve dhe...

Lajthia shqiptare – ringjallja e një tregu të sigurt

Shqipëria pësoi gjatë viteve të tranzicionit dëmtime të mëdha të sipërfaqeve  me drufrutorë. Pas mbi 20 vitesh, fermerët po i rikthehen rimbjelljes duke...

Largohet nga tregu orizi ‘Brown Rice Basmati organic 500g’

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë ka pranuar lajmërimin  nga RASFF sistemi, për kontaminimin e  orizit me prezence të Orchotoxine A (oharotoksinës A) të...

FAO: Çmimet e ushqimeve rriten ndjeshëm në janar

Çmimet globale të ushqimit pësuan rritje në janar për të tetin muaj radhazi, kryesuar nga drithërat, vajrat bimorë dhe sheqeri, sipas Organizatës së Kombeve...

Fauna Group ndërmarrja e parë Veterinare dhe Bujqësore në Kosovë ndryshon emrin

Kompanitë vazhdimisht adaptohen me ndryshime në paraqitjen e tyre. Këto ndryshime mund të jenë të lidhura me arsye të ndryshme – sociale, politike, ekonomike...

AgroGroup Fauna me letër informuese për identitetin e ri

Kompania bujqësore “AgroGroup Fauna” ka njoftuar se duke filluar nga data 16 Nëntor 2020, ne do të ndryshojmë emrin, logon dhe elemente tjera të...

Rritet çmimi i grurit dhe i kompletit të vezëve në Kosovë

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Indeksin e Çmimeve të Prodhimeve dhe Çmimet në Bujqësi“ për tremujorin e tretë (TM3 2020). ASK-ja ka...

Njihuni me varietet më të reja të grurit, prodhimin dhe përpunimin e tyre në vend nga fabrika e farërave ‘Agroelita’

Përgatitjet për fillimin e mbjelljeve vjeshtore tashmë kanë nisur pothuajse në të gjitha komunat. E sipërfaqet e mbjella me kultura bujqësore, sidomos me...

OAK: Serbia po shkel marrëveshjen e CEFTA-s dhe atë të Brukselit

Shkelja e marrëveshjes së CEFTA-s dhe asaj të Brukeselit nga ana e Serbisë gjatë qarkullimit të mallrave nga Bashkimi Europian transit për në Republikën e...