Search

Category: TURIZËM

Në kërkim të bukurive mahnitëse të fshatit Vuthaj

Është gazetari Ardian Gaxherri, ai i cili ju sjell nje rrefim nga fshati i bukur dhe plot traditë, Vuthaj në Mal të Zi, fshat ky i cili gjithsesi duhet vizituar....

Pse duhet investuar në resurset turistike në Deçan?

Shkruan: MSc. Adem Lushaj Turizmi si një proces, me zgjerimin e vet zhvillimor, viteve të fundit është shndërruar në industri globale. Zhvillimi i turizmit është...

Media franceze: Shqipëria e thesareve arkeologjike, biodiversitetit dhe gastronomisë

Thesaret arkeologjike, biodiversiteti i ruajtur dhe gastronomia janë disa nga arsyet pse Shqipëria është një destinacion i favorshëm turistik, shkruan...

Krutja e Lushnjes, fshati i traditës së bujqësisë

Zhvillimi bizneseve në turizëm dhe bujqësi, bëri që gazetarja Ilnisa Agolli të ndalej në fshatin Krutje të Lushnjes këtë herë përmes programit “100...

Prespa, aty ku liqeni mahnit dhe natyra mrekullon me ngjyrat e saj

Prespa është një nga zonat më tërheqëse turistike të Ballkanit për shkak të peizazheve mahnitëse dhe mjediseve të veçanta që të ofron kjo zonë. Për...

Divjaka, aty ky turizmi dhe kulinaria ndërthuren më së miri

Zona e Divjakës është një ndër zonat që ka njohur një zhvillim të vrullshëm në kohët e fundit si në agrikulturë ashtu edhe në turizëm. Së bashku me...

Televizioni gjerman, RTL: Shqipëria, rekomandimi turistik absolut!

“Shqipëria është me të vërtetë një rekomandim turistik absolut”, raporton televizioni i njohur gjerman, RTL. Bukuria e pazbuluar e Ballkanit ‘’Plazhe...

Flamingot në parkun Divjakë- Karavasta destinacion i bukur për fundjavën

Flamingot, zogjtë me qafën e hollë dhe të harkuar dhe me këmbët e hijshme, kanë “pushtuar” lagunën e vogël në pjesën jugore të parkut Divjakë-Karavasta,...

Fusha me livando në Koplik, triumfon mes 35 mijë fotografive

“Colours of Albania” shpalli 5 fotografitë më të bukura të edicionit të 4 në një festë që i dha jetë për një natë kalasë së Rozafës. Fusha me...

Kuzhina e Pukës, rrit konkurrencën në sektorin e turizmit

Kuzhina lokale, si ofertë turistike për zonën ndërkufitare Shqipëri-Mali i Zi, synon të rrisë konkurrencën në sektorin e turizmit si dhe do të rrisë vlerat...