Search

Category: MJEDIS

22 Prill – Dita Ndërkombëtare e Tokës

Toka po kërkon qartë një thirrje për veprim. Natyra po vuan. Oqeanet po mbushen me plastikë dhe po bëhen më acidike. Nxehtësia e madhe, zjarret dhe përmbytjet,...

2 Shkurt – Dita Ndërkombëtare e Ligatinave

Dy shkurti i çdo viti është shpallur si “Dita Ndërkombëtare e Ligatinave”, kjo ditë shënon datën e miratimit të Konventës për Ligatinat në 2 Shkurt 1971...

Shqipëria, vendi më i rrezikuar në Evropë ndaj ndryshimeve klimatike?!

Ndotja e mjedisit në Shqipëri si pasojë e hedhjes së mbeturinave mbetet një ndër problemet më të mëdha. Përveç ndotjes mjedisore edhe ndryshimet klimatike po...

Pandemia COVID-19 po rrit ndotjen, maskat dhe dorezat mbushin plazhet

Pajisjet mbrojtëse të tilla si dorëzat dhe maska për fytyrën tani gjenden në pothuajse një të tretën e të gjitha plazheve britanike pas një rritje në...

22 Prilli – Dita Botërore e Tokës

Nëna Tokë po kërkon qartë një thirrje për të vepruar. Natyra po vuan. Zjarret në Australi, temperaturat rekord të nxehtësisë dhe pushtimi i karkalecave në...

Agjencia e Pyjeve të Kosovës bën thirrje për mbrojtjen e pyjeve nga zjarret

Agjencia e Pyjeve të Kosovës ka bërë thirrje për të gjithë qytetarët e Kosovës që t’i mbrojnë pyjet nga zjarret në gjithë vendin. Kjo thirrje vjen, pasi...

Kapet një shpend i rrallë në Gërmi

Në Parkun e Gërmisë është fotografuar zogu Kuqalashi çafkëzi (Pyrrhula pyrrhula), që sipas fotografit të botës së egër Albert Krasniqi është hera e parë...

Nga nesër fillon vaksinimi përmes ajrit kundër tërbimit të kafshëve të egra

Autoriteti i Aviacionit Civil, përmes një njoftimi informon të gjithë qytetarët se nga data 29 tetor gjerë më 4 nëntor 2019, në tërë territorin e Republikës...

Ahmeti: Fermerët nuk po vetëdijesohen – djegia e hamulloreve shkatërron tokën

Tahir Ahmeti, njohës i çështjeve të emergjencave thotë edhe sivjet po vazhdon tradita e keqe e djegies së qëllimshme të hamulloreve në arat e Kosovës, nga...

Ndryshimet klimatike rrezikojnë zhdukjen e bletëve të egra

Shumë lloje të bletëve të egra, janë të afta të mbijetojnë vetëm brenda kufijve specifikë të temperaturave, por ngrohja globale po e rrezikon popullsinë...