Search

Category: Kopsht

Kultivimi i luleve, një mundësi e mirë për punësim dhe krijim të të ardhurave

Papunësia dhe krijimi i të ardhurave vazhdon të jetë një ndër sfidat kryesore në vend. Adresimi i këtyre sfidave kërkon një angazhim dhe vullnet të akterëve...

Rëndësia e luleve dhe natyrës në jetën tonë

Autore: Msc. Besnike Aliaj Ditë më parë në Prizren në një ceremoni festive është hapur lulishtja ‘Besila’ me pronare Besnike Aliaj. Shumëllojshmëria e...

Ndikimi i florikulturës në psikologjinë e njeriut

Nga Msc. Besnike Aliaj  Industria e luleve është një industri e re në vendin tonë, por që ka fituar një terren dhe vëmendje shumë të madhe dhe bënë pjesë...

Permakultura në kopshtin e Ajtene Krasniqit

Gazetarja Shpresa Sekiraqa, sjell kopshtin e veçantë të Ajtene Krasniqit nga Prizreni! Gjatë këtij materiali do të kuptoni se çka është permakultura dhe si...

12 ide origjinale për një kopsht të bukur

Një kopsht i madh perimesh do të thotë jo vetëm sallata të freskëta, por edhe dhimbje shpine dhe gjunjë të lënduar. Duke punuar në një kopsht nuk është jo...

Në kopshtin 10 hektarësh dhe 1500 drunjve të Xhevdet Isufit nga Kamenica

Mëngjesin e ditës e hëne e hapëm në kopshtin privat të Xhevdet Isufit, me sipërfaqe prej 10 hektarësh dhe me mbi 1500 drunj dekorativ, e qindra bime...

Eliminoni barin e padëshiruar përgjithmonë nga kopshti, por që lulet të mbeten të padëmtuara

Katër metoda plotësisht natyrale. Adhuruesit e luleve të cilat i kanë në oborr apo në kopshtin e tyre të vogël e dinë se sa mund dhe kohë janë të domosdoshme...