Search

Category: Blegtori

Natyra Farm një storie suksesi

Storie suksesi nga “Programi për Zhvillim Rural 2014-2020” Ferma për prodhimin e qumështit “Natyra Farm”, me mbështetjen financiare të Ministrisë së...

Ministri Mustafa diskutoi për sfidat e sektorit të qumështit

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa sot gjatë ditës priti në takim përfaqësuesit e Shoqatës së Prodhuesve të Qumështit dhe...

Ministri Mustafa në mbështetje të blegtorëve, krahas gjendjes emergjente

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, në programet mbështetëse të këtij viti do të vazhdojë përkrahjen për sektorin e blegtorisë në...

Rezervat e lëndës së parë për ushqim të kafshëve dhe shpezëve gati te harxhohen

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa ka pritur sot përfaqësuesit e Shoqatës së Prodhuesve të Qumështit dhe Shoqatës së...

Përmirësimi i racave të gjedhit përmes procesit të inseminimit

Inseminimi artificial është teknikë me anë të së cilës fara e mashkullit të një race tëdëshiruar shfrytëzohet për mbarsim të gjedhit femër.  Kjo metodë...

Gjilani shpërndau 31 mëshqerra për blegtorët

Drejtoria e Bujqësisë në Gjilan, e mbështetur nga organizata për zhvillim rural “Mëshqerra”, ka shpërndar sot 31 mëshqerra barsë për blegtorët e kësaj...

Ferma e deleve në fshatin Pllajnik të komunës së Dragashit

Opoja është një vendbanim malor që shtrihet në pllajen e maleve të Sharrit, në lartësinë mbidetare rreth 1350 m. Kushtet e këtyre viseve me kullosa të pasura...

Realizohen pagesat e subvencioneve për Sipërfaqe dhe Blegtori

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, respektivisht Agjencia për Zhvillimin e Bujqësisë, përmes një njoftimi ka bërë të ditur se janë...

Drejtori Duraku viziton fermerin e vetëm në Rahovec që merret me rritjen e buallicave

Drejtori i Bujqësisë në Komunën e Rahovecit, Berat Duraku ka vizituar fermerin e vetëm në këtë komunë që merret me rritjen e buallicave. Nuhi Gashi nga fshati...

FAO bashkëpunon me sektorin publik dhe privat në dobi të sektorit të qumështit në Shqipëri

FAO, në bashkëpunim me Ministrinë e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural në Shqipëri, shpallen bashkëpunimin për zhvillimin e zinxhirit të vlerës së qumështit në...