Search

Category: Tregti

Turqia siguron 1.5 miliard të ardhura nga eksporti i lajthisë

Sipas informacionit të siguruar nga vlerësimi i të dhënave të Unionit të Eksportuesve të Lajthisë dhe Produkteve të saj në Rajonin e Detit të Zi (KFMİB) në...

Lajthia shqiptare – ringjallja e një tregu të sigurt

Shqipëria pësoi gjatë viteve të tranzicionit dëmtime të mëdha të sipërfaqeve  me drufrutorë. Pas mbi 20 vitesh, fermerët po i rikthehen rimbjelljes duke...

Largohet nga tregu orizi ‘Brown Rice Basmati organic 500g’

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë ka pranuar lajmërimin  nga RASFF sistemi, për kontaminimin e  orizit me prezence të Orchotoxine A (oharotoksinës A) të...

FAO: Çmimet e ushqimeve rriten ndjeshëm në janar

Çmimet globale të ushqimit pësuan rritje në janar për të tetin muaj radhazi, kryesuar nga drithërat, vajrat bimorë dhe sheqeri, sipas Organizatës së Kombeve...

Kosova arrin të përmbush kriteret për eksport të produkteve ushqimore me origjinë shtazore në vendet e BE-së

Oda e Afarizmit të Kosovës mirëpret njoftimin e publikuar nga Agjencia e Ushqimit dhe Veterinës për përmbushjen e kritereve për eksport të produkteve ushqimore...

AKU bllokon 4.032 ton marmalatë nga Serbia

Nga kontrollet e kryera prej  Drejtorisë Rajonale të AKU-së Shkodër në Pikën e Inspektimit Kufitar Hani i Hotit u konstatua një sasi prej 4.032 ton produkt...

Eksportuesit më të mëdhenj të grurit në të gjithë botën

Prodhimi bujqësor është një nga shtyllat kryesore të ekonomisë, që përbën 3% të PBB-së në botë dhe pothuajse 30% të punësimit global. Një nga të lashtat...

Eksporti i lajthive në Itali mbi 546 milionë dollarë

Turqia, e cila mbanë pjesën më të madhe të prodhimit dhe të tregut të lajthive në botë, në vitin 2019 më së shumti lajthi ka shitur në Itali. Sipas...

OKB: Çmimet globale të ushqimit shënuan rritje në dhjetor

Çmimet globale të ushqimit në periudhën pesë-vjeçare shënuan rritje në dhjetor, njoftoi sot Organizata e Ushqimit dhe Bujqësisë (FAO), transmeton Anadolu...

HARTA/ Eksportuesit më të mëdhenj në botë për vitin 2018

Triliona dollarë mallra tregtohen për çdo vit në të gjithë botën. Në vitin 2018, eksportet në të gjithë botën tejkaluan 19 trilionë sosh, duke përfshirë...