Search

Category: OPINION

Roli i bujqësisë në ekonominë kombëtare

Nga Prof. Dr. Imer RUSINOVCI, Fakulteti i Bujqësisë, Prishtinë Nëse pretendojmë për një zhvillim të qëndrueshëm agrar, nevojitet përmirësimi i...

Peshkimi i qëndrueshëm merr një shtysë të fortë në Mesdhe dhe Detin e Zi

5 Qershor 2020, Ankara, Turqi  –  Sot, bota po feston Ditën Ndërkombëtare për Luftën kundër Peshkimit të paligjshëm, të paraportuar dhe të parregullt....

Rimëkëmbja ekonomike pas COVID në Kosovë

Nga Kapllan Xh. Halimi Në të gjithë botën e moderuar ka filluar një debat lidhur me ngritjen ekonomike të vendeve respektive, ku ne ShBA thuhet se nga depresioni i...

Taksa 100% ide e dizajnuar në Serbi, e zbatuar në Kosovë

Shkruan: Safet Gërxhaliu Kriza politike që është duke e përcjellur Kosovën viteve të fundit ka gjeneruar krizë ekonomike, shkatërrim të arsimit,...

Monografi që promovon vlerat e larta natyrore që gjendën në Bjeshkët e Deçanit

Shkruan: Blerim Bajraktaraj, arkitekt i diplomuar Në fillet e idesë së autorit për të nxjerr një libër që tani e njohim si monografia “Resurset malore të...

HC-të në Deçan për interesa të manastirit

Nga Adem Lushaj Deçani është njëra ndër komunat që posedon resurse të shumta natyrore e që janë të favorshme për zhvillimin ekonomik, sidomos resurset që...

Kush e mbron sektorin privat, në Kosovë?

Nga Safet Gerxhaliu Kanë kaluar vite të shumta pas luftës në Kosovë dhe tani kremtohet 20- vjetori i lirisë, por Kosova nuk ka qenë në pozitë më të...

Vazhdon injorimi dhe nënçmimi i rolit të shkencave dhe profesionistëve të pylltarisë në Kosovë! 

Nga Msc. Inxh.i dipl. Qazim Kukalaj Në, Kosovë, por pothuajse në terë Botën, profesionistët e shkencave pyjore, profesionin dhe aktivitetet e tyre e zhvillojnë...

Manifest për Wildlife – Albanian Photography

Nga Jetmir Troshani Një manifesto për Wildlife – Albanian Photografers, ku koncepti dhe arsyetimi i saj shkon përtej kufijve të fotografisë së jetës egër, me...

Gështenja e sotmja dhe e ardhmja e sajë

Nga Shpend Nikoçi Gështenja, burimi natyror i rinovueshëm i t’ardhurave të fermerëve që siguron mbijetesën dhe shkollimin e fëmijëve të tyre, sot gjendet...