spot_img
HomeBUJKU22 Prill - Dita e Tokës

22 Prill – Dita e Tokës

spot_img

Toka po kërkon qartë një thirrje për veprim. Natyra po vuan. Oqeanet po mbushen me plastikë dhe bëhen më acidike. Nxehtësia ekstreme, zjarret dhe përmbytjet kanë prekur miliona njerëz.

Ndryshimet klimatike, ndryshimet e bëra nga njeriu në natyrë, si dhe krimet që prishin biodiversitetin, si shpyllëzimi, ndryshimi i përdorimit të tokës, intensifikimi i bujqësisë dhe prodhimit të blegtorisë ose tregtia e paligjshme e kafshëve të egra në rritje, mund të përshpejtojnë shpejtësinë e shkatërrimit të planetit.

Kjo është dita e tretë e Nënës Tokës që festohet në kuadër të Dekadës së OKB-së për Restaurimin e Ekosistemit. Ekosistemet mbështesin të gjithë jetën në Tokë. Sa më të shëndetshme të jenë ekosistemet tona, aq më i shëndetshëm është planeti dhe njerëzit e tij. Rivendosja e ekosistemeve tona të dëmtuara do të ndihmojë për t’i dhënë fund varfërisë, për të luftuar ndryshimet klimatike dhe për të parandaluar zhdukjen masive. Por ne do të kemi sukses vetëm nëse të gjithë luajnë një rol.

Për këtë Ditë Ndërkombëtare të Nënës Tokë, le të kujtojmë veten më shumë se kurrë se ne kemi nevojë për një zhvendosje drejt një ekonomie më të qëndrueshme që funksionon si për njerëzit ashtu edhe për planetin. Le të promovojmë harmoninë me natyrën dhe Tokën. Bashkohuni me lëvizjen globale për të rivendosur botën tonë.

/Motilokal.com

spot_img
spot_img
Na Ndiqni
16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe
Lexo
spot_img
Lajme të Ngjashme