Search

BUJKU

Inteligjenca Artificiale hyn në serrat vertikale

Përdorimi i inteligjencës artificiale në drejtimin e serrave vertikale, për ta një produktivitet 400 herë më të lartë se ai i të korrave tradicionale...

Read More

EKONOMI

Largohet nga tregu orizi ‘Brown Rice Basmati organic 500g’

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë ka pranuar lajmërimin  nga RASFF sistemi, për kontaminimin e  orizit me prezence të Orchotoxine A (oharotoksinës A) të...

Read More

MJEDIS

2 Shkurt – Dita Ndërkombëtare e Ligatinave

Dy shkurti i çdo viti është shpallur si “Dita Ndërkombëtare e Ligatinave”, kjo ditë shënon datën e miratimit të Konventës për Ligatinat në 2 Shkurt 1971...

Read More

SHËNDET

Mandarinat e gjelbra shqiptare – fuqitë e forta natyrore kundër problemeve shëndetësore

Ato janë bujare duke na dhënë vitaminën e nevojshme C për sistemin imunitar, i cili...

TURIZËM

Në kërkim të bukurive mahnitëse të fshatit Vuthaj

Është gazetari Ardian Gaxherri, ai i cili ju sjell nje rrefim nga fshati i bukur dhe plot traditë, Vuthaj në Mal të Zi, fshat ky i cili gjithsesi duhet vizituar....

Read More

TEKNOLOGJI

Çuditë teknologjike nuk kanë fund! Shkencëtarët mësojnë spinaqin të dërgojë e-mail

Mund të tingëllojë si diçka nga një film fantastiko-shkencor futurist, por shkencëtarët kanë arritur të krijojnë bimë spinaqi të cilat janë të afta të...

Read More