Search

Category: EKONOMI

Bizneset dhe Ministria e Bujqësisë u dakorduan për zgjidhjen e problemeve

Ndryshimi i udhëzimeve administrative të cilat kufizojnë Tokën me kohëzgjatje deri max 5 vjet, sipërfaqen max 5 hektar, çmimi prej 2000 euro për hektar në vit,...

Dogana angazhohet në zhdukjen e imitimit të produkteve

Oda e Afarizmit të Kosovës në bashkëpunim me Agjencinë e Pronësisë Industriale – Ministria e Tregtisë dhe Industrisë, Zyrën për të Drejtat e Autorit...

Trabzoni eksporton 218 milionë dollarë lajthi në 48 vende

Në periudhën janar-mars nga Trabzoni i Turqisë janë eksportuar 218 milionë e 159 mijë dollarë lajthi në 48 vende, kryesisht në Itali, Gjermani dhe Francë....

Drejtori i Doganës së Kosovës: Pas taksës, Sllovenia rriti eksportet në Kosovë për 134%, Gjermania 21%, Turqia 37%

Drejtori i Doganës së Kosovës, Bahri Berisha, ka thënë se Serbia e Bosnja janë dëmtuar me qindra miliona euro që nga vendosja e taksës. Berisha në emisionin...

OAK kërkon informata lehtësuese për procedurën e regjistrimit të biznesit

Numri Unik Identifikues (NUI) i vendosur nga ARBK si dhe procedurat që bizneset janë të obliguara të ndjekin për pajisjen me këtë numër, ishin tema kryesore e...

Rreth 800 mijë kilogramë produkte të asgjësuara

Rreth 775 mijë kilogramë/litra produkte të ndryshme ushqimore dhe lëngje janë asgjësuar vetëm vitin e kaluar nga Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë së...

Banka Botërore do të ndihmoj në financimin e energjisë së ripërtrishme në Kosovë

Gjatë takimeve të përvitshme pranverore në Washington të cilat organizohen nga Banka Botërore, ministri i zhvillimit ekonomik, Valdrin Lluka, dhe ai i ministrisë...

OAK: Edhe një mundësi zhvillimi për bizneset e Kosovës

Rritja e mundësive të zhvillimit të bizneseve anëtare të Odës së Afarizmit të Kosovës ishte arsyeja e takimit me përfaqësueset e South Central Ventures,...

OAK nënshkruan Memorandumin e Bashkëpunimit me Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë

Rritja e bashkëpunimit të drejtpërdrejtë në mes të bizneseve, eliminimi i barrierave të panevojshme që po ndodhin ishte qëllimi i takimit të Odës së...

Prodhuesit vendorë thonë se kanë përfituar nga taksa

Katër muaj që nga vendosja e taksës 100 për qind për produktet e importuara nga Serbia dhe Bosnje e Hercegovina, kapacitetet prodhuese vendore kanë shënuar...