Search

Tag: , , ,

Këtë vit synohen të mbillen 20 mijë hektarë më shumë grurë

Këtë vit sipërfaqet e mbjella me grurë pritet të jenë rreth 20 mijë hektarë më shumë se vitin e kaluar. Ndërsa krahasuar me vitet e më hershme, sipërfaqet e...

Mbështetje financiare për fermerët e vegjël, në vlerë deri në 15 mijë euro

Ministria e Bujqësisë përveç me subvencione e grante, këtë vit, fermerët do t’i mbështesë financiarisht edhe me “Programin për Integrimin Social –...

Promovohet kultivimi i boronicës

Ministrja e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Dijana Zivic bashkë me drejtorin e Zyrës për Zhvillim Ekonomik në USAID, Brian Martalus, morën pjesë në...

Ministria e Bujqësisë ka ndryshuar formën e subvencionimit të mjedrës

Ministria e Bujqësisë ka ndryshuar formën e subvencionimit të mjedrës. Tash e tutje kultivuesit e saj nuk do të subvencionohen për sipërfaqet e mbjella, por për...

Shqipëri, rritet prodhimi i perimeve, bie i drithërave

Në vitin 2018, prodhimi i perimeve është 1.166.283 ton, duke shënuar një rritje vjetore rreth 1,25 për qind, krahasuar me vitin 2017. Niveli më i lartë i...

Njihuni me kompaninë me të suksesshme në hartimin e planeve të bizneseve

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR) ka hapur periudhën për aplikim për disa nga masat mbështetëse për këtë vit, përmes granteve...

Krasniqi: Mbi 20 milionë euro për fermerët e Kosovës

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, dje ka hapur periudhën për aplikim për disa nga masat mbështetëse për këtë vit, përmes granteve...

Fiku

(Fikus carica L.)  Historiku dhe përhapja  Është bimë me origjinë nga Azia e Vogël. Në Evropë, sidomos në zonën mesdhetare kultivohet qysh në kohërat...

Sigurimi i ushqimit është prioritet ndër prioritete

Nga Prof. dr. Imer R. RUSINOVCI Bujqësia bashkëkohore e shekullit XXI karakterizohet me mungesa të panumërta të drejtimeve të zhvillimit të ardhshëm. Sistemet e...

IFC dhe MBPZHR lansojnë sistemin e sigurimit të bujqësisë në Kosovë për ta rritur prodhimtarinë bujqësore në vend

IFC, anëtare e Grupit të Bankës Botërore, i ka bashkuar forcat me Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR) për ta lansuar sistemin e...