Search

Tag: , , , , , , ,

Shqipëria, vendi më i rrezikuar në Evropë ndaj ndryshimeve klimatike?!

Ndotja e mjedisit në Shqipëri si pasojë e hedhjes së mbeturinave mbetet një ndër problemet më të mëdha. Përveç ndotjes mjedisore edhe ndryshimet klimatike po...

Kur gërshetohen pasioni dhe profesioni suksesi është i garantuar

Mbresa nga vizita në familjen Nitaj dhe fidanishten e tyre ‘Dinamanti’ Shkruan: Demir Reshiti* Këtë të diel isha në fshatin Drenoc të komunës së Deçanit...

Punët në bletari për muajin nëntor

Nga Nehru Salihi – njohës i bletarisë (Për kushtet klimatike të cilat mbretrojnë në Kosovë dhe viset të cilat kan kushtet klimatike të ngjajshme) Gjatë...

Njihuni me kultivarët më popullorë të mollës në botë

Molla (Malus pumila, zakonisht dhe gabimisht e quajtur Malus domestica) është një dru frutor gjetherënëse në familjen e Rosacea e njohur për frutat e saj të...

Njihuni me varietet më të reja të grurit, prodhimin dhe përpunimin e tyre në vend nga fabrika e farërave ‘Agroelita’

Përgatitjet për fillimin e mbjelljeve vjeshtore tashmë kanë nisur pothuajse në të gjitha komunat. E sipërfaqet e mbjella me kultura bujqësore, sidomos me...

Ministri Mustafa takon Shoqatën e Gastronomëve

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa priti në takim gjatë ditës së sotme Kryetarin e Shoqatës së Gastronomëve, Petrit...

Ministria e Bujqësisë zgjat deri më 28 gusht afatin e aplikimit për grante

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ka zgjatur deri më 28 gusht 2020 afatin për aplikim për grante në kuadër të masave mbështetëse të...

Realizohen pagesat e subvencioneve për Sipërfaqe dhe Blegtori

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, respektivisht Agjencia për Zhvillimin e Bujqësisë, përmes një njoftimi ka bërë të ditur se janë...

Botohet libri ‘Kultivimi i Mjedrës’

Është botuar libri ‘Kultivimi i Mjedrës’ nga autoret Dr. sc. Kujtim Lepaja, Prof. dr. Agim Zajmi, Dr. sc Lavdim Lepaja. Libri ‘Kultivimi i Mjedrës’, i pari i...

Çfarë mishi hanë kosovarët?

Isuf Statovci është fermer nga fshati Rufc i ri i Lipjanit. Ai ka rreth 40 krerë lopë, dhi dhe dele. Përpos për prodhimin e produkteve nga qumështi, Isufi rrit...