Search

Tag: , , , , ,

Drejtori i Bujqësisë në Skenderaj, Sokol Sallahu bën apel: Mos ndizni zjarre

Drejtor i Drejtorisë për Bujqësi Pylltari dhe Zhvillim Rural (DBPZHR), Sokol Sallahu përmes një postimi në rrjetin social Facebook, ka bërë apel për mos...

ASK: Kosova ka mbi 464 mijë hektarë pyje

Pyjet e Kosovës janë të ndara në pyje të larta, pyje të ulëta, shkurre dhe pyje të degraduara. Pjesën më të madhe të pyjeve të Kosovës e përbejnë pyjet e...

Fermerë, filloni me përgatitjet për mbjelljet pranverore

Nga Prof. Dr. Imer Rusinovci Tani është koha të filloni me parapërgatitjet për mbjelljet pranverore dhe të ndërmerrni hapat konkret për parapërgatitjet e...

Maqedoni, blegtorët nuk duan subvencione, por çmim të volitshëm për qengjin

Nuk na duhen subvencione, por çmim i volitshëm blerës për qengjin, thonë rritësit e dhenve të cilët sot në Ministrinë e Bujqësisë për të tretën herë do...

Komisioni Evropian prezantoi në Gjilan sesionin informues për grantet IPA në bujqësi

Në Gjilan sot është bërë prezantimi i ftesës për grante të Komisionit Evropian në fushën e bujqësisë, për të cilën kishte një interesim të...

Kultivimi i domates 

Domatja mund të kultivohet në mënyra të ndryshme. Format dominuese të kultivimit të domates janë kultivimi në fushë të hapur dhe në mjedise të mbrojtura....

IKSHPK: Fillon zbatimi i masave parandaluese kundër etheve hemorragjike Krime Kongo

Në Malishevë ka filluar repilimi i kafshëve në kuadër të strategjisë kombëtare për luftimin e etheve hemorragjike, e udhëhequr nga Ministria e Shëndetësisë...

Masat agropomoteknike për kultivimin e arrës

Sistemi i mbjelljes së arrës është ai katror ose rombik me distancë 9-13 x 9-13 m në varësi të kultivarit, nënshartesës, tokës etj. Mbjelljet e dendura shpesh...

Fermerët e Lushnjes bllokojnë rrugën e derdhin qumështin në shenjë proteste

Në Lushnje fermere dhe përfaqësues të PD kanë protestuar kundër politikave të qeverisë në bujqësi. Ata dolën dhe bllokuan për disa minuta kryqezimin e...

Hudhra e egër – shëruesja e plotfuqishme për stomakun dhe tensionin

Vlerat shëruese të hudhrës së egër janë thuajse të panjohura, ndonëse çdo ekspert i mjekësisë alternative e rekomandon këtë barishte pa asnjë dyshim. Të...