Search

Tag: , , , , , ,

Kompania ‘NOLI’ ofron zbritje të traktorëve për fundvit

Përveç botës së automobilizmit e cila çdo ditë e më shumë po zhvillohet, nuk mbetet anash as zhvillimi i makinerive bujqësore, të cilat viteve të fundit janë...

U mbajt konferenca e 4-të e mjedrës ‘Zhvillimi i qëndrueshëm dhe vizioni për të ardhmen e sektorit të mjedrës’

Shoqata nacionale e mjedrës ‘Mjedra e Kosovës’ mblodhi së bashku akterët vendas dhe ndërkombëtarë të sektorit të mjedrës në Konferencën e Katërt të...

Meteorologu Rugova: Ndryshimet klimatike po ndodhin, temperatura në nivel global është rritur

Të gjithë duam të dimë se si do të marrë moti për ditën e parë të javës, fundjavë apo në ndonjë ditë të veçantë të jetës. Por fare pak na intereson...

Fermerët vendor përfitojnë nga kultivimi i bimëve aromatike

Kultivimi i drithërave dhe bimëve mjekësore aromatike, janë disa nga veprimtaritë bujqësore, me të cilat merret Driart Mehmetaj. Familja e tij nga fshati Gurrakoc...

Ekspertë e bujqësisë: Qeveria e re të hartojë sistemin e vlerësimit për bujqësinë

Qeveria e re, e cila pritet të formohet pas zgjedhjeve parlamentare të 6 tetorit, duhet të investojë më shumë në bujqësi. Kështu mendojnë ekspertë të kësaj...

Nesër në Prishtinë mbahet takimi vjetor i ministrave të Bujqësisë së Evropës Juglindore

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural njofton se nesër në Prishtinë, Grupi Drejtues i Punës për Zhvillimin Rural Rajonal në Evropën...

Punët në bletari për muajin nëntor

Nga Nehru Salihu – Njohës i bletarisë Gjatë muajit nëntor kemi oscilim të konsiderueshëm të temperaturave, ato jo rrallë arrijnë nën 0°C., por në anën...

Komuna e Prishtinës fton fermerët të aplikojnë për subvencione

Drejtoria e Bujqësisë në kuadër të planit zhvillimor në lëmin e bujqësisë, një rëndësi të veçantë i ka kushtuar përkrahjes së pemëtarisë, me...

Gjilani shpërndan farë gruri për 940 fermerë

Drejtoria e Bujqësisë në Gjilan ka shpërndar të martën farë gruri për 940 fermerë, ose 140 mijë kilogramë. Kryetari i Gjilanit, Lutfi Haziri, ka deklaruar se...

Gratë rurale në Kosovë krijojnë vende pune dhe jetesë më të mirë

Është një rrëfim i shpeshtë në Kosovën e pasluftës. Pasi rindërtojnë shtëpitë dhe jetët, pasi fëmijët e tyre rriten dhe bëhen të pavarur, gratë...