Search

Category: Perimtari

Brumbulli i patates

Insekti: Coleoptera: Chrysomelidae Bimët në të cilat gjendet insekti Nikoqir kryesor i rëndësishëm është patatja. Insekti është i lidhur edhe me bimë të...

Kalbëzimi ngjyrë kafe i patates

Bakteria: Gracilicutes Bimët në të cilat gjendet bakteria Bakteret kanë mbi 200 lloje të bimëve nikoqire, por varietete të ndryshme patogjene mund të tregojnë...

Kalbëzimi unazor i patates

Bakteria: Firmicutes Bimët nikoqire Gjendet më së shumti në patate (Solanum tuberosum). Domate (Lycopersicon lycopersicum) dhe patëllxhanët (Solanum melongena)...

Kultivimi i specit në ambiente të mbrojtura

Fermerët tanë janë heronj më të mirë të zhvillimit të ekonomisë që bëjnë pjesë në shtet ndërtimin tonë. Fermerët e Komunës së Rahovecit janë...

Këshilla për prodhuesit e perimeve

Periudha e fundit të majit dhe fillimi i qershorit, janë edhe ditët më të ngarkuara të prodhuesve të perimeve, në serra e në fushë. Për fermerët në zonën...

Vrugu i patates dhe domates

(Late Blight of Potato and Tomato) Vrugu i patates dhe i domates (Phytophthora infestans) shfaqet në gjethe, kërcej, fryte  të domates dhe në kokrra të patates në...

Patatet parandalojnë krizën e ushqimit në Etiopi

Patate irlandeze kanë penguar një tjetër krizë të madhe ushqimore humanitare në një nga pjesët më të varfra dhe më të largëta të Etiopisë, tha agjencia...

Kultivimi i patates

Përgatitja e tokës për mbjelljen e patates… Bima e patates për vet veçoritë biologjike të saj, ka kërkesa të larta për toka të shkrifta, pasi stolonet...

Patatja e kuqe – e fuqishme në vlera në fushat e Divjakës

Të mençur, punëtor e të zotë, fermerët e Divjakës po kapërcejnë traditën e kultivimit të prodhimeve tipike bujqësore shqiptare duke e zgjeruar atë me...

Drejtori i BPZHR-së, në Rahovec Berat Duraku inspektoi montimin e serave tek përfituesit

Drejtori i BPZHR-së, Berat Duraku bashkë me Zyrtarin pranë Zyrës për Këshillime Bujqësore Hasan Vuçitërna inspektuan nga afër punën e kompanisë e cila...