Search

Category: Blegtori

IADK përkrahë edhe pesë blegtorë

IADK në përpjekje për të përmirësuar cilësinë e qumështit ka përkrahur 5 përfitues me grante në sektorin e qumështit. Blegtorët/përfitues janë nga...

ASK: Rriten çmimet e prodhimeve blegtorale për 3.95 për qind

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Indeksin e Çmimeve të Prodhimeve dhe Çmimet në Bujqësi“ për tremujorin e tretë (TM3 2019). ASK-ja ka...

Stallat gjatë periudhës së dimrit

Kushtet e përshtatshme mikro – klimatike për gjedhe në stalla gjatë stinës së dimrit Gjedhet janë shumë më të afta të përballojnë temperaturat e ulëta se...

Komuna e Skenderaj fton fermerët të aplikojnë për grante

Drejtoria për Bujqësi Pylltari dhe Zhvillim Rural, në kuadër të mbështetjes së fermerëve në sektorin e blegtorisë, njofton të gjithë fermerët e interesuar...

21 vjeçarja menaxhon fermën e lopëve

Ndryshe nga moshataret e saj, Suzana Saraqi, 21 vjeçare, menaxhon një fermë relativisht të madhe me viça e lopë. 21 vjeçarja nga fshati Bivolak i Vushtrrisë,...

ASK: Bien prodhimet bimore dhe blegtorale

Prodhimet bimore dhe blegtorale për vitin 2018 krahasuar me vitin 2017 ka shënuar rënie për 2.6 për qind, thuhet në raportin  “Llogaritë Ekonomike në...

Prejardhja e gjedheve

Gjedhët hyjnë në shoqërinë e hordateve (chordata), nën rrethin e kurrizorëve (vertebrata), klasën e sisorëve-gjitarëve (mammalia), nënklasën placentalia;...

800 krerë lopë, ministri Çuçi viziton kompleksin blegtoral më të madh në rajon

Ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Bledi Çuçi vizitoi në Lushnje kompleksin më të madh blegtoral me gjedh jo vetëm në vend, por edhe një nga më të...

Gjilani shpërndan pesë krerë gjedhesh për fermerët, donacion i shkollës së agrobiznesit

Komuna e Gjilanit, përkatësisht, Drejtoria e Bujqësisë, në bazë të memorandumit të bashkëpunimit me shkollën e agrobiznesit “Arbëria”, ka shpërndarë...

Fermeri që brenda ditës shet 800 litra qumësht të lopës

Në komunën e Klinës po shtohet interesimi për lopët qumështore. Fermerët në mungesë në tokës ata marrin me qera hapësira për shtimin e lopëve. Produktet e...