Search

Category: Blegtori

Ministri Çuçi: Do mbështesim blegtorinë, subvencione për zgjerimin e tufave

Për të mbështetur blegtorinë do të ketë një paketë të veçantë vitin e ardhshëm. Kështu është shprehur ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural Bledi...

Stresi i nxehtësisë te gjedhet

Lopët që kanë prodhimtari të lartë të qumështit e kanë edhe metabolizmin më të shpejtë, prodhojnë më shumë nxehtësi në organizëm dhe më lehtë ju...

Komuna e Prizrenit ndanë 99 lopë qumështore për fermerët

Drejtoria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural sot ka bërë ndarjen e lopëve qumështore për blegtorët përfitues të komunës së Prizrenit nga projekti “Furnizimi...

Shqipëri, rritet prodhimi i qumështit

INSTAT publikoi të dhënat zyrtare mbi prodhimin e qumështit për vitin 2018. Sipas INSTAT sasia e qumështit të grumbulluar është rreth 139 mijë ton, duke...

Shqipëria me vetëm 467.318 krerë gjedhe

INSTAT publikoi të dhënat zyrtare mbi  numri i gjedhëve në vitin 2018 është 467.318 krerë, duke shënuar një rënie me rreth 1,7 %, në krahasim me vitin 2017....

Njihuni me demin Toro De Lidia

Raca Brava (Toro de lidia) Raca e gjedheve e cila kultivohet për prodhimin e demave për sport, në Portugali quhet Brava, kurse në Spanjë quhet Toro De Lidia. Ka...

Raca e lopëve kuq e bardhë gjermane

Është formuar nën ndikimin e racës kuq e bardhë holandeze dhe është e ngjashme është me racën zi e bardhë gjermane, por është diç më e ulët dhe më e...

Hapet një pikë e grumbullimit të qumështit në Malishevë

Sot në fshatin Carrallukë të Komunës së Malishevës, edhe zyrtarisht është hapur pika e grumbullimit të qumështit. Hapja e kësaj pike, vlerësohet të jetë...

Zgjedhja e deleve dhe dhive për riprodhim

Zgjedhja sipas pamjes morfologjike Para zgjedhjes së deleve për reproduksion sipas pamjes së jashtme duhet pasur parasysh që krerët e zgjedhura t’i përgjigjen...

Njihuni me racën e dhisë ballkanike

Emrin e ka marrë nga fakti se zonën e shpërndarjes e ka në Ballkan. Zakonisht rritet në viset kodrinore malore, por e hasim edhe në ultësira, dhe varësisht nga...