Search

Tag: , , ,

Realizohen pagesat e subvencioneve për Sipërfaqe dhe Blegtori

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, respektivisht Agjencia për Zhvillimin e Bujqësisë, përmes një njoftimi ka bërë të ditur se janë...

Botohet libri ‘Kultivimi i Mjedrës’

Është botuar libri ‘Kultivimi i Mjedrës’ nga autoret Dr. sc. Kujtim Lepaja, Prof. dr. Agim Zajmi, Dr. sc Lavdim Lepaja. Libri ‘Kultivimi i Mjedrës’, i pari i...

Çfarë mishi hanë kosovarët?

Isuf Statovci është fermer nga fshati Rufc i ri i Lipjanit. Ai ka rreth 40 krerë lopë, dhi dhe dele. Përpos për prodhimin e produkteve nga qumështi, Isufi rrit...

Kompania ‘NOLI’ ofron zbritje të traktorëve për fundvit

Përveç botës së automobilizmit e cila çdo ditë e më shumë po zhvillohet, nuk mbetet anash as zhvillimi i makinerive bujqësore, të cilat viteve të fundit janë...

U mbajt konferenca e 4-të e mjedrës ‘Zhvillimi i qëndrueshëm dhe vizioni për të ardhmen e sektorit të mjedrës’

Shoqata nacionale e mjedrës ‘Mjedra e Kosovës’ mblodhi së bashku akterët vendas dhe ndërkombëtarë të sektorit të mjedrës në Konferencën e Katërt të...

Meteorologu Rugova: Ndryshimet klimatike po ndodhin, temperatura në nivel global është rritur

Të gjithë duam të dimë se si do të marrë moti për ditën e parë të javës, fundjavë apo në ndonjë ditë të veçantë të jetës. Por fare pak na intereson...

Fermerët vendor përfitojnë nga kultivimi i bimëve aromatike

Kultivimi i drithërave dhe bimëve mjekësore aromatike, janë disa nga veprimtaritë bujqësore, me të cilat merret Driart Mehmetaj. Familja e tij nga fshati Gurrakoc...

Ekspertë e bujqësisë: Qeveria e re të hartojë sistemin e vlerësimit për bujqësinë

Qeveria e re, e cila pritet të formohet pas zgjedhjeve parlamentare të 6 tetorit, duhet të investojë më shumë në bujqësi. Kështu mendojnë ekspertë të kësaj...

Nesër në Prishtinë mbahet takimi vjetor i ministrave të Bujqësisë së Evropës Juglindore

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural njofton se nesër në Prishtinë, Grupi Drejtues i Punës për Zhvillimin Rural Rajonal në Evropën...

Punët në bletari për muajin nëntor

Nga Nehru Salihu – Njohës i bletarisë Gjatë muajit nëntor kemi oscilim të konsiderueshëm të temperaturave, ato jo rrallë arrijnë nën 0°C., por në anën...