Search

Tag: , , , ,

Maqedoni, blegtorët nuk duan subvencione, por çmim të volitshëm për qengjin

Nuk na duhen subvencione, por çmim i volitshëm blerës për qengjin, thonë rritësit e dhenve të cilët sot në Ministrinë e Bujqësisë për të tretën herë do...

ASK: Rriten çmimet e prodhimeve bimore dhe blegtorale

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Indeksin e Çmimeve të Prodhimeve dhe Çmimet në Bujqësi” për vitet 2015-2018. Sipas ASK-së ky publikim...

Komuna nënshkruan marrëveshje me dhjetë fermerë për ndërtimin e stallave

Komuna e Malishevës, përkatësisht Drejtoria për Bujqësi dhe Blegtori, sot ka nënshkruar marrëveshje me dhjetë fermer, për ndërtimin e stallave. Ky është...

Ferma për mbarështimin e viçave për mish

Ferma për mbarështimin e viçave për mish – Fshati Ribar i vogël, komuna e Lipjanit. Gazeta Bujku e boton me leje të www.landwirt.com/al

Raca e gjedhit Hereford

Është racë mishatake me produktivitet të lartë të mishit. Është formuar në krahinën me të njëjtin emër në pjesën perëndimore dhe qendrore të Anglisë....

Ushqyerja e lopëve qumështore

Ushqimin për kafshë e përbejnë lëndët organike dhe inorganike me origjinë bimore dhe shtazore, si dhe shtesat, premiksat (materiet minerale, vitaminat, materiet...

Menaxhimi i lopëve në fazën e tharjes

Kohëzgjatja optimale e tharjes së lopës është  rreth 60 ditë. Koha më e gjatë e tharjes së lopëve nuk duhet  të praktikohet, pasi që  lopët lehtë...

Balusha, delet e veçanta të Studenicës së Istogut

E hëna në Klan Kosova nisi me një lloj delesh shumë të veçanta që thuhet se kultivohen brez pas brezi në fshatin Studenicë të Istogut. Se cila është e...

Delja e Sharrit

Emrin e ka marrë sipas Maleve të Sharrit, ku edhe merr pjesë me 50% prej numrit të gjithëmbarshëm të deleve. Hynë në grupin e deleve bishtshkurtra dhe supozohet...

Trashja intensive e viçave

Sot në Kosovë kemi shumë ferma për trashjen e viçave për therje dhe numri i tyre vazhdimisht po rritet. Çmimi i lartë, fuqia punëtore e ulët dhe leverdia...