Search

Category: TEKNOLOGJI

Njihuni me traktorin më të shpejtë në botë, arrin shpejtësinë 217 km/orë

Nëse ke një tokë për të pluguar dhe dëshiron ta përfundosh në një kohë rekord, atëherë të duhet të marrë në telefon adhuruesin e shpejtësisë, Guy...

Makineria moderne për vjeljen e mollëve

Vjelja e mollës zakonisht është vjel me dorë, por zhvillimi i teknologjisë ka lehtësuar dukshëm punën e fermerëve. Ne ju sjellim një video ku shihet makineria...

Shumica e njerëzve më tepër pëlqejnë që një robot t’i zëvendësojë në punën e tyre sesa një person

Studime të shumta kanë arritur në përfundim se robotët janë të gatshëm të vjedhin punën nga shumë njerëz. Por sipas një studimi tjetër të përqendruar në...

Makineria për përgatitjen e bukës

Qëllimi i teknologjisë së drithërave, miellit dhe prodhimeve të tjera të përftuara prej tyre është përpunimi i lëndëve të para (drithi, mielli etj) deri në...

Robotët mund të ndryshojnë të ardhmen e bujqësisë

Këta robotë të vegjël në Mbretërinë e Bashkuar mund të ndryshojnë të ardhmen e bujqësisë. Disa ekspertë thonë se këta robotë mund të punojnë në ekipe...

Makineria për përpunimin dhe paketimin e agrumeve

Makineria për përpunimin dhe paketimin e portokajve, grejpfrutave, mandarinave. /Gazeta Bujku

Agronomia e automatizuar: a munden robotët, dronët dhe inteligjenca artificiale të na shpëtojnë nga uria?

Nga Will Nicol Agronomia ka përshkruar një rrugë të gjatë në shekullin që lamë pas. Ne prodhojmë ushqim si kurrë më parë, mirëpo modeli i tanishëm i të...

Makineria për mbjelljen e patates

Kultura e patates sot është një nga kulturat më të përhapura në botë. Me dhjetëra hektarë të kësaj kulture sot kultivohen edhe në Kosovë. Komuna e...

Kombajna për korrjen e trangujve

Trangujt janë perime shumë e shëndetshme, e pasur me ujë, që organizmit i sjellin veti të shumta për shëndetin dhe linjat trupore. Trangujt janë përplot me...

Korrja e misrit të ëmbël organik

Korrja e misrit të ëmbël organik me kombajnë Oxbo 2475 të pajisur me një kokë 6-rresht 3630F. Misri ngarkohet direkt në kamionë dhe dërgohet direkt në...