Search

Category: Tregti

Kosova arrin të përmbush kriteret për eksport të produkteve ushqimore me origjinë shtazore në vendet e BE-së

Oda e Afarizmit të Kosovës mirëpret njoftimin e publikuar nga Agjencia e Ushqimit dhe Veterinës për përmbushjen e kritereve për eksport të produkteve ushqimore...

AKU bllokon 4.032 ton marmalatë nga Serbia

Nga kontrollet e kryera prej  Drejtorisë Rajonale të AKU-së Shkodër në Pikën e Inspektimit Kufitar Hani i Hotit u konstatua një sasi prej 4.032 ton produkt...

Eksportuesit më të mëdhenj të grurit në të gjithë botën

Prodhimi bujqësor është një nga shtyllat kryesore të ekonomisë, që përbën 3% të PBB-së në botë dhe pothuajse 30% të punësimit global. Një nga të lashtat...

Eksporti i lajthive në Itali mbi 546 milionë dollarë

Turqia, e cila mbanë pjesën më të madhe të prodhimit dhe të tregut të lajthive në botë, në vitin 2019 më së shumti lajthi ka shitur në Itali. Sipas...

OKB: Çmimet globale të ushqimit shënuan rritje në dhjetor

Çmimet globale të ushqimit në periudhën pesë-vjeçare shënuan rritje në dhjetor, njoftoi sot Organizata e Ushqimit dhe Bujqësisë (FAO), transmeton Anadolu...

HARTA/ Eksportuesit më të mëdhenj në botë për vitin 2018

Triliona dollarë mallra tregtohen për çdo vit në të gjithë botën. Në vitin 2018, eksportet në të gjithë botën tejkaluan 19 trilionë sosh, duke përfshirë...

ASK: Çmimet e konsumit bien për 0.1 për qind në shtator

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Indeksin e Harmonizuar të Çmimeve të Konsumit” (IHÇK) për muajin shtator të vitit 2019. Sipas ASK-së...

OAK kërkon masa të rrepta reciprociteti me Maqedoninë

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) është shumë e shqetësuar që prap po pengohet eksporti i rasadit të peshkut me origjinë nga Kosova në Maqedoninë e Veriut dhe...

Turqia eksporton mbi 1.2 miliardë dollarë fruta-perime në periudhën janar-gusht 2019

Sipas të dhënave të Shoqatës së Eksportuesve të Detit të Zi Lindor (DKIB), në 8 muajt e kaluar të këtij viti Turqia ka eksportuar në 114 vende të botës 1...

Turqia eksportoi 2 mijë e 945 ton mjaltë në botë

Mjalti turk gjatë periudhës janar-korrik ëmbëlsoi botën. Sipas të dhënave të Unionit të Eksportuesve të rajonit të Detit të Zi, në 7 muajt e parë të...