Search

Category: EKONOMI

Beqaj: Ministria e Inovacionit përkrahë financiarisht sektorin e vetëm që ka shënuar bilanc pozitiv tregtar

Ministria e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë ka lansuar sot “Programin për financim të Inovacionit dhe Ndërmarrësisë” për organizatat jo qeveritare, fond ky...

ATK në aksion të gjerë, hetime për transaksione fiktive

Administra Tatimore e Kosovës ka bërë të ditur se Departamenti i Hetimeve Tatimore dhe Inteligjencës sot është duke zhvilluar një aksion të gjerë në 6...

Ministria e Inovacionit nesër lanson Fondin për Inovacion dhe Ndërmarrësi

Ministria e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë në kuadër të angazhimeve në përkrahje të inovacionit dhe ndërmarrësisë, nesër lanson “Fondin për Inovacion dhe...

Rriten çmimet e bukës dhe mishit

Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit (IHÇK) tregon se çmimet në muajin prillin nuk kanë ndryshuar aspak për dallim nga muaji mars. Sipas këtij indeksi...

Mehmeti: Pritet të ketë ulje të normave të interesit

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), Fehmi Mehmeti, ka thënë se duke marrë parasysh trendin e vazhdueshëm të uljes së normave të interesit dhe...

Centët që vlejnë miliona: si mblidhen dhe ku shkojnë

Nga Shkelzen Rrecaj “S’kam pesë centë, a bën një krem banane?”. Kjo është shprehja që klientët jo rrallë herë e dëgjojnë nga arkat e marketeve...

Varfëria e diskutueshme shqiptare: milionat e kosovarëve në kafe, çaj dhe sheqer

Nga Shkëlzen Rrecaj Edhe shoqëira e tregut, ajo që të dikton të ulësh kokën e të punosh fort, nuk po mundet ta largojë shqiptarin nga streha e lokalit, shtëpia...

Pas hyrjes në fuqi të pakos fiskal krijohen kushte të favorshme biznesore

Kryeministri Ramush Haradinaj priti në takim Merve Ozer Yilmaz, Përgjegjëse për kompaninë “Newko Balkan” në Suharekë, si dhe zëvendëskryetare e Bordit të...

Tregtia mbizotëron prodhimin

Në Kosovë janë të regjistruara më shumë se 160 mijë ndërmarrje. Vetëm në tremujorin e parë të këtij viti, sipas shifrave zyrtare, janë regjistruar 2,556...

Rriten çmimet e konsumit gjatë muajit prill

Shkalla e inflacionit e matur në muajin prill 2018 me muajin prill 2017 ishte 0.4% Agjencia e Statistikave të Kosovës ka publikuar i indeksin e harmonizuar të...