Search

Tag: , , ,

Punët në bletari gjatë muajit janar

Nga Nehru Salihu – njohës i bletarisë Muaji janar është muaji i dimrit, kur zakonisht bletishtet janë të mbuluara me borë. Në këtë muaj temperaturat...

Punët në bletari për muajin nëntor

Nga Nehru Salihu – Njohës i bletarisë Gjatë muajit nëntor kemi oscilim të konsiderueshëm të temperaturave, ato jo rrallë arrijnë nën 0°C., por në anën...

Punët në bletari gjatë muajit shtator

Nga Nehru Salihu – njohës i bletarisë Gjatë muajit shtator duhet të vazhdohet me punët të cilat i kemi filluar e nuk i kemi kryer gjatë muajit gusht si dhe...

Punët në bletishte gjatë muajit gusht

Nga Nehru Salihu – njohës i bletarisë Muaji gusht është muaji i fundit i sezonit të vitit në vijim dhe muaji i parë i vitit të ardhshëm. Në kushtet tona...

Mjalti ‘Manuka’, çfarë është realisht dhe a e arsyeton çmimin?

Mjalti “Manuka” është bërë tej mase i njohur vitet e fundit, por është mjaft i shtrenjtë për t’u blerë – më shumë se 30 dollarë për një kavanoz...

Mjalti më i mirë i Shqipërisë – llojet më të njohura sipas zonave

Shqiptarëve u ngjit mjalti. Aq shumë sa po t’i referohemi shkrimeve të filozofit të njohur, Aristotelit, ilirët arrinin të bënin një verë të shkëlqyer prej...

Pesticidet dëmtojnë bletët në Kovragë të Istogut

Një ndër problemet e vazhdueshme dhe shqetësuese për bletarinë në botë është përdorimi i pesticideve, të lejuara ose jo, të cilat fermerët përdorin për...

Biznesi i ëmbël i mjaltit, me bletarin deçanas që nuk i iket nga Kosova

Nga Shkëlzen Rrecaj Me shekuj bletët kanë qenë një simbol i produktivitetit, bollëkut, prodhimtarisë, duke i shoqëruar gjithnjë një mister se si arrin të...

Kubë, bletët punëtore rrisin biznesin e lulëzuar të mjaltit

Në luginën e lulëzuar Matanzas të Kubës bletët gumëzhijnë falë praktikave të vjetra të bujqësisë pa pesticide. Në të gjithë botën është vërejtur...

‘Orvatjet për të njohur jetën sekrete të bletëve’

Nga Dr. Agim Nelaj Çfarë di? Çfarë bëjë? Çfarë mund të bëjë më mirë? I nderuar bletar! Guxo, Provo, Gabo, Meso. Akademia Kombëtare e Shkencave (SHBA)...