Search

Tag: , , , , ,

Dëmtuesit e bletëve

Nga Nehru Salihu – Bletarë TEJA (krimbi i dyllit) Prodhimet e bletëve i dëmtojnë disa lloje të tejës. Dëmet më të mëdha i shkakton teja e madhe e dyllit...

Receta çaj me xhenxhefil, mjaltë dhe shafran të Indisë për shëndetin tuaj

Ju mund të mbroni trurin tuaj, zemrën dhe çdo qelizë në trupin tuaj me këtë pije freskuese të shëndetshme, por edhe të shijshme. Gjithashtu, kjo është një...

Foto nga Bletaria ARI

Punët në bletishte gjatë muajit shkurt

Nga Nehru Salihu – Bletarë Temperaturat e ulëta, reshjet e borës si dhe fillimi i lëshuarjes së vezëve nga mëma e bletëve, janë karakteristika që e...

A e dini se kombinimi i çajit të xhenxhefilit dhe çajit të tumerikut ka përfitime të mrekullueshme shëndetësore?

Ju mund të mbroni trurin tuaj, zemrën dhe çdo qelizë në trupin tuaj me këtë pije freskuese të shëndetshme, por edhe të shijshme. Gjithashtu, kjo është një...

Bleta italiane

Nga Ramiz Zenelaj – njohës i bletarisë Shumica e bletarëve argjentinas preferojnë ligustikën tradicionale. Këto bletë janë përshtatur mirë me dimër të...

Disa nga sëmundjet e bletëve dhe mjekimi ndaj tyre

Nga Dr. Agim Nelaj AKARAPIDOZA E BLETËVE RRIQNA TRAKEALE (ACARAPIS WOODI) Acarapidosis (Akarioza ose Acarine) është sëmundje e bletëve të rritura. Shkaktohet nga...

Mjalti në mjekësinë popullore 

Nga Nehru Salihu – Bletarë Edhe pse mjekësia moderne ka arritur shumë larg, është prezente bindja tek qytetarët tanë se nga një herë duhet t’i kthehemi...

Kultivimi i bletëve dhe prodhimi i mjaltës

Përfituesja Sehare Tafaj është nga fshati Grejkoc, Komuna Suharekë. Duke pasur parasysh se veprimtaria e bletarisë është një sektor mjaft premtues pasi qe...

Bleta dhe bletari – të nxjerrim mësime nga historitë e hidhura të të tjerëve

Nga Dr.Agim Nelaj Një bletar pyet? A ka dal ndonjë ilaç i ri, i mirë për bletët? Është krijuar ideja se ndonjë bar mund të ketë fuqi magjike! Bletaria moderne...

Propolisi dhe rëndësia e tij në jetën e bletës 

Nga Rrahim Grainca Propolisi është një produkt mjaftë i rëndësishëm për ekzistencën e bletës prej krijimit të sajë deri në ditët e sotme fjala Propolis...