Search

Category: OPINION

Edhe Shqipëria duhet tu vendosë 100 për qind taksë produkteve të Serbisë!

Pas vendosjes së taksës 100% për të gjitha produktet serbe, shqiptarët duhet të marrin hapin e radhës. Pas Kosovës, radhën e ka Republika e Shqipërisë. Në...

Gështenja pasuri e humbur – ëndërr e vrarë

Nga Shpend Nikoçi Gështenja ka dëshmuar historikisht zhvillim ekonomik, përparimit social, qytetërim  lokal, mbartë kapacitete dhe potenciale eko-turistike e...

Vështrim mbi degradimin e pyjeve në Kosovë dhe rekomandime për shfrytëzim të drejtë të tyre

Duke marrë parasysh rrethanat të cilat e karakterizojnë zhvillimin e shoqërisë Kosovare, në veçanti zhvillimin ekonomik, si në të kaluarën por edhe tani,...

Koha e prodhueseve e vendimi i qytetarëve

Nga Mr. Lulzim A. Beqiri Prodhuesit e Kosovës, edhe pse të paktë në numër në vazhdimësi janë përballur me pengesa të shumta sa i përket konkurrencës së...

Thatësirat dhe djegiet e hamulloreve ndër shkaktarët kryesorë të zjarreve të fundit

Nga Tahir Ahmeti Mungesa e reshjeve atmosferike në vendin tonë, ka bërë që të kemi tharje të mëdha të tokës, të drunjëve dhe bimëve, andaj kohëve të...

Pesta Amerikane dhe pasojat e përdorimit të antibiotikëve te bletët

Nga Mr.Ph. Gramoz Gruda Një numër i madh i bletarëve para dimërimit të bletëve, e disa edhe në pranverën e hershme, i trajtojnë bletët me antibiotikë të...

Nga cikli ‘orvatje për të njohur jetën sekretet të bletëve’

Nga Dr. Agim Nelaj Çfarë di? Çfarë bëjë? Çfarë mund të bëjë më mirë? Kohët e fundit janë shtuar pyetjet për mbarështimin e bletarisë, për sëmundjet,...

Çfarë duhet bërë për të pasur ushqime të sigurta?

Nga MSc. Alkend Tahirsylaj Siguria ushqimore është një nga elementet më të rëndësishme të produkteve bujqësore dhe një nga kërkesat themelore të Bashkimit...

Alternativat zhvillimore përballë dëshirës së shfrenuar për bllokim

Gështenja, Burimi natyror i rinovueshëm i t’ardhurave që fermerëve po u ikën nga duart! Fermerët sot nuk po arrijnë ta kuptojnë se kashnjetet e tyre po...

 Obeziteti dhe diabeti, dy problemet e mëdha të shoqërisë moderne

Zhvillimi teknologjik, përpos përparimeve të mëdha në fusha të ndryshme të shoqërisë, tjetërsoi edhe mënyrën tonë të jetesës. Kjo vërehet kudo ku hedhim...