Search

Tag: , , , , ,

Gjërat kryesore që duhet shtuar në shampon për të bërë flokët tuaj të shëndetshëm

Ne të gjithë duam të kemi flokë të bukur, prandaj ka produkte si shampo dhe kondicioner për të përmirësuar si duken flokët. Ndërsa ekziston një debat i...

Bletët polenizuese jo mjaltëdhënëse – Bumblebees

Menaxhimi polenizimit është një sfidë në bujqësi veçanërisht në hortikulturë sepse ajo mbron dhe nxit polenizuesit prezent dhe përfshirjen e metodave shtesë...

Fakte për bletët

Bleta për një minutë viziton dymbëdhjetë lule, kurse për një ditë pune 4.000 lule. Bleta është insekti i vetëm që prodhon ushqim e që e konsumon njeriu....

Rëndësia e bletëve higjienizuese në mbajtjen e sëmundjeve nën kontroll

Sjellja higjienike e bletëve të mjaltit është veti e trashëguar, brez pas brezi, prej se ato jetojnë në tokë. Pa këtë veti të rëndësishme, bletët, zor se...

Çfarë duhet të hamë kur kemi të ftohtë dhe grip?

Meqenëse jemi në stinën e dimrit dhe organizmi ynë është më i ndjeshëm ndaj ftohjes dhe gripit, në këtë artikull do të lexoni për ushqimet dhe pijet që...

Thuaj mirupafshim gripit dhe pastrojeni mushkëritë tuaja në më pak se një ditë me këtë shurup të fuqishëm shtëpiak

Një nga perimet më të njohura në mbarë botën është karota, dhe pavarësisht ngjyrës së saj të veçantë portokalli dhe shije të ëmbël, ata janë plot me...

Çaji i mollës shërues për shumë sëmundje

Ndoshta nuk kemi dëgjuar shpesh për të, por çaji i mollës është një nga më të mirët që ekziston. Molla jo pa qëllim quhet “fruti i artë”, pasi jo...

Kolapsi i bletëve

Ky është një fenomen, në të cilin bletët punëtore ,në një koloni papritmas zhduken. Zhdukje të tilla kanë ndodhur gjatë gjithë historisë së bletarisë....