Search

Kubë, bletët punëtore rrisin biznesin e lulëzuar të mjaltit

652

Në luginën e lulëzuar Matanzas të Kubës bletët gumëzhijnë falë praktikave të vjetra të bujqësisë pa pesticide. Në të gjithë botën është vërejtur rënie e popullatave të bletëve, por në këtë zonë bujqësia bio nuk ka shkaktuar rënie të kolonive të bletëve dhe po mundëson prodhimin e mjaltit bio që ka gjetur një treg mikëpritës në Evropë ku Kuba eksporton edhe puro. /Gazeta Bujku