Search

Category: Tregti

Trabzoni eksporton 218 milionë dollarë lajthi në 48 vende

Në periudhën janar-mars nga Trabzoni i Turqisë janë eksportuar 218 milionë e 159 mijë dollarë lajthi në 48 vende, kryesisht në Itali, Gjermani dhe Francë....

Drejtori i Doganës së Kosovës: Pas taksës, Sllovenia rriti eksportet në Kosovë për 134%, Gjermania 21%, Turqia 37%

Drejtori i Doganës së Kosovës, Bahri Berisha, ka thënë se Serbia e Bosnja janë dëmtuar me qindra miliona euro që nga vendosja e taksës. Berisha në emisionin...

OAK nënshkruan Memorandumin e Bashkëpunimit me Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë

Rritja e bashkëpunimit të drejtpërdrejtë në mes të bizneseve, eliminimi i barrierave të panevojshme që po ndodhin ishte qëllimi i takimit të Odës së...

Prodhuesit vendorë thonë se kanë përfituar nga taksa

Katër muaj që nga vendosja e taksës 100 për qind për produktet e importuara nga Serbia dhe Bosnje e Hercegovina, kapacitetet prodhuese vendore kanë shënuar...

OAK, KSB dhe OEMVP lidhin bizneset për të rritur eksportin

Mundësitë e bashkëpunimit, ndërlidhja e bizneseve të Kosovës, Maqedonisë dhe atyre Sllovene, ishte arsyeja që Oda e Afarizmit të Kosovës dhe Klubi Slloven i...

Taksa mund ta sfidojë anëtarësimin e Kosovës në OBT

Qeveria e Kosovës thotë se i ka bërë të gjitha përgatitjet teknike për të aplikuar për anëtarësim në Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT) dhe pret që...

Turqia eksportoi 167.000 ton lajthi

Sipas komunikatës së Shoqatës së Produkteve dhe Eksportuesve të Detit të Zi në periudhën 1 shtator 2018 – 28 shkurt 2019 një kuintal (100 kg) me lajthi...

Prodhimet nga Kosova dhe Shqipëria po zëvendësojnë importet nga Serbia

Tregu i mallrave në Kosovë, që nga vendosja e taksës 100 për qind për produktet me origjinë nga Serbia dhe Bosnje e Hercegovina, ka pësuar ndryshime. Produktet e...

Pse qumështi i devesë po pushton tregun?

Trendi më i ri në treg është qumështi i devesë i cili po shitet si superushqim në supermarketet amerikane e ato britanike, apo edhe “online” përmes faqeve...

Njohja dhe heqja e vizave, kthen Bosnjën në tregun e Kosovës

Bosnjë dhe Hercegovina ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës që të heqë tarifën doganore 100 për qind për mallrat me origjinë nga ky shtet. Qeveria e Kosovës ka...