Search

Qumështi cilësor e zinxhiri i prodhimit të tij do të kenë mbështetjen e plotë të ministrit Mustafa

483

Prodhuesit dhe përpunuesit e qumështit , në bashkëpunim me Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, do të rrisin kapacitetet në qumështoret e tyre e  bashkë me këtë do të rritet edhe furnizimi i tregut me qumësht të freskët dhe produkte të tij.

Ministri në detyrë i MBPZhR-së, Besian Mustafa, i shoqëruar edhe nga kryetari i Komunës së Fushë Kosovës, Burim Berisha, ka vizituar sot qumështoret e kësaj komune “Eurolona”, “Bylmeti” dhe kompaninë për shitjen e produkteve të freskëta “Kosmonte Foods”.

 “Jemi bashkë këtu për të konfirmuar përkrahjen tonë të vazhdueshme për të gjithë prodhuesit dhe përpunuesit e qumështit, të cilët do të mbështeten përmes subvencioneve dhe granteve, duke mundësuar kështu rritjen e prodhimit vendor të qumështit dhe produkteve të tij. Përmes kësaj mbështetje sigurojmë që tregu vendor të ketë furnizim në çdo kohë me prodhime të freskëta dhe cilësore të qumështit”, tha ministri Mustafa. 

Kryetari i Komunës së Fushë Kosovës, Burim Berisha, gjatë kësaj vizite, e ka njoftuar ministrin me gjendjen me të cilën po operojnë këto agrobiznese në këtë komunë, duke e falënderuar në të njëjtën kohë ministrin për përkrahjen e tij për këtë sektor, veçanërisht në këtë kohë pandemie, me të cilën po përballet vendi./Gazeta Bujku