spot_img
HomeLAJMET E FUNDITMakineria për vjeljen e boronicave

Makineria për vjeljen e boronicave

spot_img

Nuk ka ndonjë sekret të madh për të vjel boronica. Përtej rritjes aktuale të boronicave, nuk ka një fryt më të lehtë për t’u përgatitur dhe për të shërbyer. Kur t’i vjelni boronicat, zgjidhni ato që janë të kaltra gjatë gjithë gjelbërimit – boronica e bardhë dhe e gjelbër nuk përsëriten më shumë sapo të merren. Boronicat e skuqura nuk janë të pjekura, por mund të piqen më tej një herë zgjidhni boronicat ngjyrë të kaltër.

Sa më gjatë të qëndrojnë në shkurret për të pjekur plotësisht, aq më e ëmbël bëhet.

Pasi të keni bërë vjeljen e boronicave, mund t’i përdorni menjëherë ose t’i ngrini ato për përdorim të mëvonshëm.

rake-full

Boronicën mund ta vjelim edhe duke e shkundur degën dhe kapur frutat e rëna poshtë. Shkundja mund të bëhet me dorë apo me vibrator mekanik të dorës.

Vjelja përmes makinës mund të bëhet e pamundur nëse pjerrtësia e tokës lëvizë deri në 10 për qind, kështu gjasat për dëmtimin e frutit janë më të mëdha sesa gjatë vjeljes me dorë.

Përdorimi i makinave mbledhëse të boronicës mund t’i shkurtojë atyre jetëgjatësinë, prandaj frutat e vjelura mavijosen nga ana mbi të cilën kanë rënë në shportë dhe ato duhet të shiten sa më shpejtë të jetë e mundur. Ky dëmtim bëhet edhe më i madh nëse lartësia e rënies së frutave në shportë  është mbi 15 centimetra.

Sot, vjelja e boronicës në fushat ku rriten ato bëhen përmes makinerisë, duke zëvendësuar kështu vjeljen më dorë sepse është mënyrë më pak e kushtueshme. /Gazeta Bujku

https://youtu.be/blgiDLfiYug

spot_img
spot_img
Na Ndiqni
16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe
Lexo
spot_img
Lajme të Ngjashme