spot_img
HomeBUJKUKa filluar mbjellja e kulturës së patates në Komunën e Rahovecit

Ka filluar mbjellja e kulturës së patates në Komunën e Rahovecit

spot_img

Muaji Shkurt – Mars pothuajëse është koha më e përshtatshme për mbjelljes e patates dhe kulturave tjera perimore. Falë kushteve të mira klimatike fermerët kanë shfrytëzuar kohën për ti kryer mbjelljet e planifikuara pranverore. Për të pasur rendiment dhe për ti plotësuar kushtet më të mira kësaj kulture, fermerët duhen të kenë parasysh që ti ndjekin disa nga punët agroteknike që zhvillohen para dhe pas mbjelles së patates.

Sistemi i punimit të tokës është në varësi të përbërjes së tokave, kushteve klimatike dhe parabimës. Thellësia e punimit duhet të jetë 30-35 cm.

Mbjellja e thellë vonon mbirjen, ndërsa ato të cekta mund të dëmtojnë mbirjen. Thellësia varet nga tipi i tokës, madhësia e farës, kushtet klimatike, etj.

Fermerëve ju dëshirojmë punë të mbarë dhe të palodhshme!

Rahovec
22/02/2020

spot_img
spot_img
Na Ndiqni
16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe
Lexo
spot_img
Lajme të Ngjashme