Search

Tag: , , , , ,

Punët në bletari për muajin nëntor

Nga Nehru Salihi – njohës i bletarisë (Për kushtet klimatike të cilat mbretrojnë në Kosovë dhe viset të cilat kan kushtet klimatike të ngjajshme) Gjatë...

Trajtimi i bletëve me acid formik

Parapërgatitje: 1. Maska 2. Dorezat dhe 3. Uji i domosdoshëm gjatë trajtimit Sqarim rreth trajtimit me acidi formik: 1. Trajtimi duhet bërë pas vjeljes së mjaltit...

PASIONI/ Një jetë me ‘kokë’ n’koshere: rrëfim mbi universin e të fshehtat e bletës

Të jesh në mesin e bletëve dhe të dëgjosh zhurmat e dhjetëra mijëra prej tyre dhe aromën e butë të mjaltit, është një përvojë që vetëm një bletarë...

Foto nga Bletaria ARI

Punët në bletishte gjatë muajit shkurt

Nga Nehru Salihu – Bletarë Temperaturat e ulëta, reshjet e borës si dhe fillimi i lëshuarjes së vezëve nga mëma e bletëve, janë karakteristika që e...