Search

Përfitimet shëndetësore të kërpudhave shiitake

153

Krahasuar me vitaminat, minerale, antioksidantët dhe fitonutrientët ndërmjet ushqimeve, kërpudhat shiitake janë plotësisht unike. Shifrat e bakrit duken më së shumti premtuese, me 65 për qind të vlerës ditore për porcion, të rëndësishme për shkak se bakri është një nga elementët e paktë metalikë të shoqëruar nga amino dhe acide yndyrore, thelbësore për shëndetin e njeriut. Acidi linoleik është një prej tyre. Meqë trupi nuk mund të sintetizojë bakrin, dieta jonë duhet të jetë rregullisht e pasur me të.

Por studiuesit thonë që vetëm disa njerëz konsumojnë ushqime të pasura në të, por mungesa e bakrit mund të jetë gjithashtu një faktor në zhvillimin e sëmundjeve koronare të zemrës. Krahas tij gjendet acidi pantotenik dhe seleni, që sigurojnë rreth 52 për qind dhe 51 për qind të vlerave ditore në mënyrë respektive.

Më poshtë ju sjellim tetë benifitet e kërpudhave shiitake:

1. Lufton mbi peshën

2. Forocon imunitetin

3. Shkatërron qelizat kancerogjene

4. Përmban veti antimikrobiale

6. Rritë energjinë dhe funksionimin e trurit

7. Jep Vitaminën D

8. Forcon shëndetin e lëkurës./Gazeta Bujku

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *