Search

Në parkun e Gërmisë kapet nga kamerat macja e egër

516

Fotografi i botës së egër, Albert Krasniqi, ka treguar se ka kapur me kamerat kurth në Parkun e Gërmisë Macen e egër europiane (Felis silvestris).

Ai në faqen ‘Germia Park Wildlife’, ka shkruar: “Kapet në kamerë Maca e egër-European wildcat (Felis silvestris). Në fillim të këtij muaji, arritëm ta kapim në një video ku shihet vetëm në tre sekondat e para dhe nuk dukej mjaftueshëm. Puna jonë e vazhdueshme në terren rezultojë më këtë sukses. Vlen të ceket që Macja e egër është e mbrojtur me ligj dhe është specie e rrezikuar në zhdukje dhe në listë të kuqe nga -IUCN Red List.” /Gazeta Bujku
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *