Search

Category: LAJMET E FUNDIT

Vitamina K dhe roli i saj në organizmin tonë

Përfitimet shëndetësore nga vitamina K përfshijnë një zemër të shëndetshme, mbrojtje të sistemit imunitar, parandalim të osteoporozës, lehtësim nga dhimbjet...

Fillon regjistrimi i nxënësve në shkollën ‘Akademia Ora’

Misioni i shkollës ORA është i orientuar kah plotësimi i boshëllëkut të tregut edukativo-arsimor të Kosovës i cili gjithmonë ka hapësira për përmirësime...

Kultivimi i majdanozit

Tek ne është pak e përhapur dhe kultivohet në sipërfaqe të vogla. Gjethet e majdanozit karakterizohen me arome të veçantë e cila vjen nga një substancë e...

FAO: Bletët duhet të mbrohen për ardhmërinë e ushqimit tonë

Organizata për ushqim dhe bujqësi të KB-së (FAO) me rastin e Ditës së parë ndërkombëtare të bletës, 20 maj u bën thirrje shteteve dhe individëve të bëjnë...

Lansohet fushata ‘Promovimi i djathit 100 për qind nga qumështi’

Shoqata e Prodhuesve të Qumështit të Kosovës (SHPQK) dhe Shoqata e Qumështoreve të Kosovës (SHQK) organizojnë ngjarjen e Lansimit të Fushatës ‘Promovimi i...

Si do ta zgjidhë njerëzimi rënien dramatike të numrit të bletëve?

Pasojat shkatërruese kanë ndikuar në rënien e numrit të bletëve, theksohet në “Bee Day”. Rreth 80 për qind e kulturave pjalmohen nga insektet. A ka ndonjë...

Komuna e Gjilanit gati me finalizimin e tregut modern

Komuna e Gjilanit është në procedurat e fundit të hapjes së tregut mobil modern për komunitetin serb tek kisha “Shën Nikolla”. Kryetari i Gjilanit, Lutfi...

Sektori i Agrobiznesit në Evropë dhe Azi Qendrore vlerësohet si ‘inovativ’ dhe ‘përfshirës’

Sesioni i tridhjetë e njëtë i Konferencës Rajonale të FAO-s për Europën që u zhvillua për herë të parë në Federatën Ruse përfundoi punimet pas tre ditëve...

Lakra, vlerat ushqyese dhe përfitimet shëndetësore

Për cfarë është e mirë lakra? Të ndara nga lakrat e egra në rajonet e Mesdheut mijëra vjet më pare, gjethet në varietet e sotme kanë ndonjëherë dallime...

Pjeprat e parë në treg – të ëmbël me vlera të arta

Është një nga frutat shqiptare më të kërkuara nga tregjet e huaja. Përveç perimeve, pjepri dhe shalqini konkurrojnë fort me mandarinën për vendin e parë të...