Search

Tag: , , , , ,

Kur gërshetohen pasioni dhe profesioni suksesi është i garantuar

Mbresa nga vizita në familjen Nitaj dhe fidanishten e tyre ‘Dinamanti’ Shkruan: Demir Reshiti* Këtë të diel isha në fshatin Drenoc të komunës së Deçanit...

Njihuni me kultivarët më popullorë të mollës në botë

Molla (Malus pumila, zakonisht dhe gabimisht e quajtur Malus domestica) është një dru frutor gjetherënëse në familjen e Rosacea e njohur për frutat e saj të...

Komuna e Prishtinës fton fermerët të aplikojnë për subvencione

Drejtoria e Bujqësisë në kuadër të planit zhvillimor në lëmin e bujqësisë, një rëndësi të veçantë i ka kushtuar përkrahjes së pemëtarisë, me...

Fiku

(Fikus carica L.)  Historiku dhe përhapja  Është bimë me origjinë nga Azia e Vogël. Në Evropë, sidomos në zonën mesdhetare kultivohet qysh në kohërat...

Kultivarët më popullorë të mollës në botë [Pjesa e dytë]

Nga Prof. As. Dr. Eqrem Meçollari …vijon nga shkrimi Kultivarët më popullorë të mollës në botë Molla Jonagold Jonagold është një kultivar i mollës i...

Masat agropomoteknike për kultivimin e arrës

Sistemi i mbjelljes së arrës është ai katror ose rombik me distancë 9-13 x 9-13 m në varësi të kultivarit, nënshartesës, tokës etj. Mbjelljet e dendura shpesh...

Arra

Historiku dhe përhapja Prejardhja e arrës konsiderohet që shtrihet qysh nga Karpatet e deri në Azinë e vogël dhe Evropën Lindore (Turqi, Iran, Afganistan, Rusi e...

Njihuni me disa nga kultivarët e kajsisë

Kultivarët e kajsisë janë të shumtë (mbi 300), por më të përhapur janë: Bebeku, Paviot, Luizet, Royal, Tilton, Montgament (USA), Bullida, Caninos (Afrika e...

Kajsia

Historiku dhe përhapja (Prunus armeniaca, P. vulgaris L.) ose Armeniaca vulgaris Mill.)  Prejardhja e kajsisë konsiderohet Azia juglindore. Sot ajo kultivohet në...

Shartimi

Shartim quhet teknika e vendosjes së një pjese bimore mbi një bimë tjetër, në mënyrë të tille që ato të bashkohen dhe të vazhdojnë të zhvillohen si një...