Search

Tag: , , , , , ,

Njihuni me varietet më të reja të grurit, prodhimin dhe përpunimin e tyre në vend nga fabrika e farërave ‘Agroelita’

Përgatitjet për fillimin e mbjelljeve vjeshtore tashmë kanë nisur pothuajse në të gjitha komunat. E sipërfaqet e mbjella me kultura bujqësore, sidomos me...

Fermerët vendor përfitojnë nga kultivimi i bimëve aromatike

Kultivimi i drithërave dhe bimëve mjekësore aromatike, janë disa nga veprimtaritë bujqësore, me të cilat merret Driart Mehmetaj. Familja e tij nga fshati Gurrakoc...

Rëndësia e qarkullimit fushor në prodhimtarinë bimore

Qarkullimi bimor – fushor Me thënien toka “çlodhet” duke prodhuar gjëra të ndryshme, nënkupton gjithçka që kanë vërejtur bujqit. Me këtë nënkuptohet se...

Mënyra e duhur për të shijuar misrin

E vërteta është se mënyra më e mirë për të konsumuar misër është duke e zier atë. Pjekja në skarë dëmton strukturën e lëkurës së misrit gjë që mund...

Përtej shijes: Përfitimet e shumta shëndetësore të misrit

Nga Dr. Halit Yerebakan Misri ka një shumëllojshmëri të gjerë të përfitimeve shëndetësore dhe është një përbërës thelbësor në kuzhinat e atyre që i...