Search

Tag: , , , , , ,

Njihuni me varietet më të reja të grurit, prodhimin dhe përpunimin e tyre në vend nga fabrika e farërave ‘Agroelita’

Përgatitjet për fillimin e mbjelljeve vjeshtore tashmë kanë nisur pothuajse në të gjitha komunat. E sipërfaqet e mbjella me kultura bujqësore, sidomos me...

Ministri Mustafa takon Shoqatën e Gastronomëve

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa priti në takim gjatë ditës së sotme Kryetarin e Shoqatës së Gastronomëve, Petrit...

Ministria e Bujqësisë zgjat deri më 28 gusht afatin e aplikimit për grante

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ka zgjatur deri më 28 gusht 2020 afatin për aplikim për grante në kuadër të masave mbështetëse të...

Realizohen pagesat e subvencioneve për Sipërfaqe dhe Blegtori

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, respektivisht Agjencia për Zhvillimin e Bujqësisë, përmes një njoftimi ka bërë të ditur se janë...

Çfarë mishi hanë kosovarët?

Isuf Statovci është fermer nga fshati Rufc i ri i Lipjanit. Ai ka rreth 40 krerë lopë, dhi dhe dele. Përpos për prodhimin e produkteve nga qumështi, Isufi rrit...

Kompania ‘NOLI’ ofron zbritje të traktorëve për fundvit

Përveç botës së automobilizmit e cila çdo ditë e më shumë po zhvillohet, nuk mbetet anash as zhvillimi i makinerive bujqësore, të cilat viteve të fundit janë...

U mbajt konferenca e 4-të e mjedrës ‘Zhvillimi i qëndrueshëm dhe vizioni për të ardhmen e sektorit të mjedrës’

Shoqata nacionale e mjedrës ‘Mjedra e Kosovës’ mblodhi së bashku akterët vendas dhe ndërkombëtarë të sektorit të mjedrës në Konferencën e Katërt të...

Fermerët vendor përfitojnë nga kultivimi i bimëve aromatike

Kultivimi i drithërave dhe bimëve mjekësore aromatike, janë disa nga veprimtaritë bujqësore, me të cilat merret Driart Mehmetaj. Familja e tij nga fshati Gurrakoc...

Ekspertë e bujqësisë: Qeveria e re të hartojë sistemin e vlerësimit për bujqësinë

Qeveria e re, e cila pritet të formohet pas zgjedhjeve parlamentare të 6 tetorit, duhet të investojë më shumë në bujqësi. Kështu mendojnë ekspertë të kësaj...

Komuna e Prishtinës fton fermerët të aplikojnë për subvencione

Drejtoria e Bujqësisë në kuadër të planit zhvillimor në lëmin e bujqësisë, një rëndësi të veçantë i ka kushtuar përkrahjes së pemëtarisë, me...