Search

Tag: , , , , , ,

Njihuni me varietet më të reja të grurit, prodhimin dhe përpunimin e tyre në vend nga fabrika e farërave ‘Agroelita’

Përgatitjet për fillimin e mbjelljeve vjeshtore tashmë kanë nisur pothuajse në të gjitha komunat. E sipërfaqet e mbjella me kultura bujqësore, sidomos me...

Ministria e Bujqësisë zgjat deri më 28 gusht afatin e aplikimit për grante

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ka zgjatur deri më 28 gusht 2020 afatin për aplikim për grante në kuadër të masave mbështetëse të...

Shqipëri, rritet prodhimi i perimeve, bie i drithërave

Në vitin 2018, prodhimi i perimeve është 1.166.283 ton, duke shënuar një rritje vjetore rreth 1,25 për qind, krahasuar me vitin 2017. Niveli më i lartë i...

Njihuni me kompaninë me të suksesshme në hartimin e planeve të bizneseve

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR) ka hapur periudhën për aplikim për disa nga masat mbështetëse për këtë vit, përmes granteve...

Prodhimtaria organike

Prodhimtaria organike bujqësore paraqet sistem të menaxhimit të prodhimtarisë bujqësore dhe prodhimeve tjera të cilat rrisin dhe nxisin biodiverzitetin, në...

Hulumtim: Një në gjashtë pikat e qumështit të hedhur çdo vit humbet ose tretët

Sipas hulumtimit të kryer nga Universiteti i Edinburgut një në gjashtë pika të qumështit të prodhuar në mbarë botën humbet ose është tretur....

Përmirësimi i kualitetit të qumështit në ferma

Praktikat kryesore sa i përket mjeljes së lopëve ndahen në: 1. Praktikat para mjeljes; 2. Praktikat gjatë mjeljes; 3. Praktikat pas mjeljes; Praktikat para mjeljes...

Samet Ismaili ka mbi 3 mijë dele e qengja

Shtohen fermat e deleve në rajonin e Vitisë Shumë fermerë kosovarë kanë krijuar mirëqenie materiale, duke investuar në bujqësi dhe blegtori. Kjo e fundit del...