Search

Tag: , , ,

Kalendari për parashikim e pjelljes tek lopa

Ky kalendar është  përgatitur nga Mjekësia Veterinare Shqiptare dhe është bazuar në llogaritjen e pjelljes bazuar në 283 ditë kalenderike. Zakonisht...

Peleshi: Prodhimi i mandarinave po e faktorizon Shqipërinë si vend eksportues

Sot për të shtatin vit në Konispol u organizua Festa e Mandarinës, që është një mundësi e mirë për promovimin e prodhimeve vendase, kulturës dhe traditës...

Origjina dhe kultivimi i shegës

Shega, sipas të dhënave të deritanishme, ka qenë e kultivuar  që nga koha Neolitike (D. Holland & Irit Bar Ya’akov 2008). Origjinën e ka nga shega e...

Në Viti u bë shpërndarja e 88 bidonave të qumështit për fermerët vitias

Në Viti 44 fermerë vitias – prodhues të qumështit kanë përfituar nga 2 bidonë 20 litërshe të qumështit. Kjo gjë u bë e mundur falë bashkëpunimit të...

Shafrani ose ‘Ari i kuq’ kultivohet edhe në Shqipëri

Dy mijë lekë të reja për një gram. Quhet ari i kuq. Është erëza më e shtrenjtë në botë dhe ndër tre ushqimet më të shtrenjta bashkë me tartufin e bardhë...

Pa Ibër-Lepencin s’ka bujqësi

Mijëra hektarë toke të mbjella nga kultura të ndryshme bujqësore nuk do t’u sillnin rendimente bujqve kosovarë sikur arat e tyre të mos ujiteshin nga sistemi i...

Makineria për korrjen, përpunimi dhe paketimi i lakër Brukselit

A keni menduar ndonjëherë se si kjo kulture është korrur dhe e përgatitur për supermarketin tuaj? Kjo video tregon të gjitha. Së pari fillohet me korrjen me...

Kosova as sivjet nuk siguron bukën

Në Kosovë ka filluar fushata e korrje-shirjeve. Sipas të dhënave zyrtare në gjithë territorin e Kosovës me drithëra të bardha këtë vit janë mbjellur mbi 83...

Kryeministri Haradinaj: Aktivizimi i sistemit mbrojtës për vreshtat i nevojshëm për Rahovecin

“Krijimi i Zonës Ekonomike në Komunën e Rahovecit është lajm i mirë për bizneset e kësaj komune, për zhvillimin ekonomik, por edhe për të punësuarit”,...

Kosova me vetëm 259 729 krerë gjedhe

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar rezultatet e Anketës së Ekonomive Bujqësore (AEB) për vitin 2017. Ky publikim ofron të dhëna për...