Search

Tag: , , , , ,

Punët në bletari për muajin nëntor

Nga Nehru Salihi – njohës i bletarisë (Për kushtet klimatike të cilat mbretrojnë në Kosovë dhe viset të cilat kan kushtet klimatike të ngjajshme) Gjatë...

Punët në bletari gjatë muajit janar

Nga Nehru Salihu – njohës i bletarisë Muaji janar është muaji i dimrit, kur zakonisht bletishtet janë të mbuluara me borë. Në këtë muaj temperaturat...

Punët në bletari për muajin nëntor

Nga Nehru Salihu – Njohës i bletarisë Gjatë muajit nëntor kemi oscilim të konsiderueshëm të temperaturave, ato jo rrallë arrijnë nën 0°C., por në anën...

Komuna e Prishtinës fton fermerët të aplikojnë për subvencione

Drejtoria e Bujqësisë në kuadër të planit zhvillimor në lëmin e bujqësisë, një rëndësi të veçantë i ka kushtuar përkrahjes së pemëtarisë, me...

Punët në bletari gjatë muajit shtator

Nga Nehru Salihu – njohës i bletarisë Gjatë muajit shtator duhet të vazhdohet me punët të cilat i kemi filluar e nuk i kemi kryer gjatë muajit gusht si dhe...

Punët në bletishte gjatë muajit gusht

Nga Nehru Salihu – njohës i bletarisë Muaji gusht është muaji i fundit i sezonit të vitit në vijim dhe muaji i parë i vitit të ardhshëm. Në kushtet tona...

Biznesi i ëmbël i mjaltit, me bletarin deçanas që nuk i iket nga Kosova

Nga Shkëlzen Rrecaj Me shekuj bletët kanë qenë një simbol i produktivitetit, bollëkut, prodhimtarisë, duke i shoqëruar gjithnjë një mister se si arrin të...

‘Orvatjet për të njohur jetën sekrete të bletëve’

Nga Dr. Agim Nelaj Çfarë di? Çfarë bëjë? Çfarë mund të bëjë më mirë? I nderuar bletar! Guxo, Provo, Gabo, Meso. Akademia Kombëtare e Shkencave (SHBA)...

Njeriu dhe bleta

Nga Dr. Agim Nelaj  Është e sigurt se për çrregullime në botën e bletëve, përgjegjësinë e parë dhe të vetme e ka njeriu. Ndërhyrjet e gabuara në natyrë,...

Pesta amerikane

Nga Prof. Fadil Kukleci Pesta amerikane, mënyra e kurimit të sëmundjes së bletëve Sikur të gjithë organizmat e gjallë, edhe bletët janë të atakuara nga...