spot_img
HomeLAJMET E FUNDITPandemia COVID-19 po rrit ndotjen, maskat dhe dorezat mbushin plazhet

Pandemia COVID-19 po rrit ndotjen, maskat dhe dorezat mbushin plazhet

spot_img

Pajisjet mbrojtëse të tilla si dorëzat dhe maska për fytyrën tani gjenden në pothuajse një të tretën e të gjitha plazheve britanike pas një rritje në përdorim për shkak të pandemisë së koronavirusit.

Pastrimi vjetor i plazhit nga shoqata vullnetarësh, zbuloi rritjen tronditëse të këtyre lloj mbetjesh.

Sende mbrojtëse të tilla si doreza dhe maska ​​për fytyrën gjenden në pothuajse një të tretën e të gjitha plazheve britanike pas një rritje në përdorim për shkak të pandemisë së koronavirusit.

Këtë vit, vullnetarëve iu kërkua të organizonin pastrime të zonave të plazhit, në përputhje me udhëzimet e qeverisë, dhe të regjistronin numrin e maskave dhe dorezave plastike që do të gjenin. Nga kjo gjë, u pa se këto sende u gjetën në 30 për qind të plazheve të pastruara.

Për herë të parë vullnetarëve iu kërkua të regjistronin numrin e maskave të fytyrës dhe dorezave plastike që gjetën.  Ato sende u gjetën në pothuajse 30 përqind të plazheve të pastruara nga vullnetarë të Shoqatës së Konservimit Detar gjatë veprimtarisë javore.

Koordinatorët e kësaj veprimtarie vullnetare për pastrimin e plazheve u shprehën se, “sasia e mbetjeve të llojit maska apo doreza plastike, që vullnetarët tanë gjetën në plazhe, këtë vit, është sigurisht shqetësuese.

Copat e plastikës dhe polisterolit ishin artikujt më të zakonshëm të rikuperuar gjatë pastrimit, të ndjekur nga kapakët dhe kapakët e plastikës dhe polisterolit, peceta të lagura, cipa cigaresh dhe fije plastike

Duke marrë parasysh se mbajtja e maskave u bë e detyrueshme, rritja e konsiderueshme e këtyre mbeturinave duhet të jetë një shenjë paralajmëruese për atë që mund të jetë një formë e re e mbeturinave, e që mund të ndotë plazhet tona në të ardhmen.

Koordinatorja e Madhe Britanike e Pastrimit të Plazhit Lizzie Prior tha: 'Sasia e PPE-ve që vullnetarët tanë gjetën në plazhe dhe në brendësi këtë vit është sigurisht shqetësuese'

Si shumë sende të tjera me përdorim të vetëm, maskat dhe dorezat e disponueshme të fytyrës përbëjnë një kërcënim për jetën e egër në tokë dhe në det./Motilokal.com

Si shumë sende të tjera me përdorim të vetëm, maskat dhe dorezat e disponueshme të fytyrës përbëjnë një kërcënim për jetën e egër në tokë dhe në det.  Kafshët detare mund të gabojnë maskat e fytyrës dhe dorezat si pre, duke mbushur stomakun e tyre me materiale që nuk prishen dhe mund të provojnë të jenë fatale

spot_img
spot_img
Na Ndiqni
16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe
Lexo
spot_img
Lajme të Ngjashme