spot_img
HomeBUJKUIADK përkrahë 10 fermer me serra për kultivim të perimeve

IADK përkrahë 10 fermer me serra për kultivim të perimeve

spot_img

Në kuadër të projektit trevjeçar (2017-2019) “Mundësimi i vetëpunësimit të rinisë dhe grupeve të margjinalizuara në viset rurale të Kosovës”, financuar nga donatorët BfdW nga Gjermania, bashkëfinancuar edhe nga komunat dhe kontributi i përfituesve të fermerëve janë ndërtuar 10 greenhouses me sipërfaqe nga 160 m², per kultivimin e perimeve.

Image may contain: plant and outdoor

Përfituesit e këtyre verërave janë 6 fermerë nga Vushtrria dhe 4 fermerë nga Shtimja, të të cilët përveç të verbërve kanë përfituar edhe ndihmën e përcjellëse si janë: sistemi i ujitjes, folja e zezë, rrjeta për hijezim të verërave, mbjellja e fidanëve dhe fidanët e perimeve.

Image may contain: sky, plant, tree, cloud, grass and outdoor

Krahas përkrahjes direkte me serra dhe inpute pasuese, IADK për të gjithë përfituesit do të ofrojë edhe shërbime profesionale për praktikat më të mira të kultivimit të perimeve, me qëllim arritjen e rezultateve maksimale si në prodhim ashtu edhe në cilësinë e perimeve. /Gazeta Bujku

Image may contain: plant, grass, sky and outdoor

spot_img
spot_img
Na Ndiqni
16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe
Lexo
spot_img
Lajme të Ngjashme