Search

Category: Blegtori

Një histori e racës së lopëve Simmental

Raca e lopëve Simmental është njëra ndër racat më të vjetra dhe më të shpërndara nga të gjitha racat tjera në të gjitha kontinentet. Kopeja e parë e kësaj...

Disa fakte për dhitë

A po mendoni të merrni një dhi? Këtu janë disa fakte interesante që mund të mos i dini për miqtë tanë të cilët dikur njiheshin si “lopa e njeriut të...

Lansohet fushata ‘Promovimi i djathit 100 për qind nga qumështi’

Shoqata e Prodhuesve të Qumështit të Kosovës (SHPQK) dhe Shoqata e Qumështoreve të Kosovës (SHQK) organizojnë ngjarjen e Lansimit të Fushatës ‘Promovimi i...

Përparësitë e barrësimit artificial për blegtorinë e Kosovës

legtoria e Kosovës ka qenë dhe do të jetë një nga shtyllat kryesore të ekonomisë së vendit. Për ketë arsye edhe nga ana e institucioneve çdo vit ndahen...

Zviceranët të interesuar për hapjen e një fabrike të djathit në Viti

Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti ka pritur sot në takim një delegacion nga Zvicra, në krye me Kryetarin e Odës Ekonomike Zvicër-Kosovë, Stefan Sarkany...

Përmirësimi i racave të gjedheve në Kosovë

Me qellim të përmirësimit të racave jemi përkushtuar tash e pesë vite. I vetmi qellim ka qenë që blegtorisë së Kosovës t’ia shtojmë edhe një racë, cila...

Delet Balusha të Dukagjinit një racë unike

Delet Balusha janë një racë unike dhe autoktone që gjinden në pjesën e Dukagjinit, kryesisht në Komunën e Istogut. Fatkeqësisht kjo racë shumë rentabile,...

Këshilla për viçat në periudhën e pranverës

Me ngrohjen e klimës fillojnë dhe problemet me sistemin imunitar, përgjithësisht tek të gjitha kafshët por veçanërisht tek viçat e rinj të cilët nuk kanë...