Search

Ushqimet që nuk duhet t’i konsumoni në mëngjes

135

Shmangni të gjitha ushqimet që përmbajnë maja, pasi ato shkaktojnë fryrje të stomakut.

Shmangni ëmbëlsirat pasi rrisin nivelin e insulinës duke shkaktuar diabet në të ardhmen.

Shmangni dardhat pasi fibrat e papërpunuar që gjenden në të mund të dëmtojë mukozën e stomakut kur ai është bosh.

Shmangni domatet pasi ato rrisin nivelin e aciditetit në stomak duke shkaktuar gastrit dhe ulçër.

Shmangni kastravecin dhe perimet e gjelbërta pasi ato shkaktojnë urth, fryrje dhe dhimbje mesi kur konsumohen me stomakun bosh.

Shmangni bananet pasi rrisin nivelin e magnezit në gjak duke shkaktuar probleme në zemër.

Shmangni erëzat dhe çdo gjë djegëse pasi shkaktojë gastrit dhe dëmtojnë sistemin tretës.

Pijet me gaz pasi dëmtojë shtresën e mukozës së stomakut dhe ngadalëson procesin e tretjes.

Agrumet pasi përmbajnë acide frutash dhe me stomakun bosh shkaktojnë urth, gastrit deri në krijimin e ulçerës.

Përgatiti: Anila Kalleshi – Dietologe dhe nutcionicste

Gazeta Bujk e boton me leje të autores https://www.facebook.com/AnilaKalleshi/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *