Search

Turqia eksportoi 2 mijë e 945 ton mjaltë në botë

343

Mjalti turk gjatë periudhës janar-korrik ëmbëlsoi botën.

Sipas të dhënave të Unionit të Eksportuesve të rajonit të Detit të Zi, në 7 muajt e parë të vitit nga Turqia u eksportuan 2 mijë e 945 tonë mjaltë dhe u fituan 12 milionë e 857 mijë e 187 dollarë të ardhura nga ky eksport.

Në krye të vendeve në të cilat u eksportua më së shumti mjalt ndodhet Gjermania. Në këtë periudhë në Gjermani u shitën 38 mijë ton mjaltë dhe u siguruan 3 milionë 721 mijë e 369 dollarë të ardhura. Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës u eksportua mjaltë në vlerë 2 milionë e 459 mijë e 724 dollarë, në Arabi Saudite 2 milionë e 6 mijë e 874 dollarë, në Kuvajt 852 mijë e 418 dollarë, ndërsa në Austri 458 mijë e 396 dollarë.

Gjatë periudhës në fjalë, mjalti u eksportua edhe në Kinë, Bullgari, Libi, Suedi, Emiratet e Bashkuara Arabe, Bosnje dhe Hercegovinë, Greqi, Somali, Mongoli, Afganistan dhe Marok. /trt.tr.shqip
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *