Search

Tag: , , ,

Punët në bletari gjatë muajit janar

Nga Nehru Salihu – njohës i bletarisë Muaji janar është muaji i dimrit, kur zakonisht bletishtet janë të mbuluara me borë. Në këtë muaj temperaturat...

Punët në bletari për muajin nëntor

Nga Nehru Salihu – Njohës i bletarisë Gjatë muajit nëntor kemi oscilim të konsiderueshëm të temperaturave, ato jo rrallë arrijnë nën 0°C., por në anën...

Punët në bletari gjatë muajit shtator

Nga Nehru Salihu – njohës i bletarisë Gjatë muajit shtator duhet të vazhdohet me punët të cilat i kemi filluar e nuk i kemi kryer gjatë muajit gusht si dhe...

Punët në bletishte gjatë muajit gusht

Nga Nehru Salihu – njohës i bletarisë Muaji gusht është muaji i fundit i sezonit të vitit në vijim dhe muaji i parë i vitit të ardhshëm. Në kushtet tona...

Si të bëheni bletar?

Bletaria është degë e bujqësisë e që hyn ne grupin e blegtorisë. Bletaria është lëmi specifike ku bletari nuk e ka të domosdoshme të ketë prona të veta të...

PASIONI/ Një jetë me ‘kokë’ n’koshere: rrëfim mbi universin e të fshehtat e bletës

Të jesh në mesin e bletëve dhe të dëgjosh zhurmat e dhjetëra mijëra prej tyre dhe aromën e butë të mjaltit, është një përvojë që vetëm një bletarë...

Mbrojtja e bletëve kundër varroas [rriqrës]

Kjo sëmundje parazitore  për herë të parë është vërejtur në vitin 1904 në ishullin Java. Shkencëtari A.C. OUDEMANS  e ka emëruar sipas hulumtuesit ...